"NEMAČKI LEOPARD 2 JE NADMOĆNIJI OD RUSKOG TENKA T-72!" Stručnjaci: Sprema se velika KONTRAOFANZIVA UKRAJINE
Foto: EPA/YURI KOCHETKOV, Hannu Mononen / Alamy / Alamy / Profimedia

KURIR TV

"NEMAČKI LEOPARD 2 JE NADMOĆNIJI OD RUSKOG TENKA T-72!" Stručnjaci: Sprema se velika KONTRAOFANZIVA UKRAJINE

Planeta -

Nemačka šalje 14 savremenih borbenih tenkova "Leopard 2" i poručuje da će uvek biti predvodnik u podršci Ukrajini protiv ruske invazije.

Sa druge strane, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova kaže da Nemačka time potvrđuje da je umešana u, kako navodi, "unapred planirani rat protiv Rusije" uz posebno isticanje rečenice: "Nemojte kasnije da kažete da za to niste čuli".

Zategnutost u konfliktu povećava i dolazak borbenih tenkova "M1 abrams", koji Ukrajini stižu od SAD, na šta Kremlj odgovara: "To je skupa glupost, tenkovi će goreti!"

Gosti Usijanja bili su Biljana Šahrimanjan Obradović, iz Centar za stratešku analizu i Andrej Mlakar, urednik rubrike Planeta na portalu Kurir.rs. Oni su se dotakli vojne podrške koja Ukrajina dobija i naveli šta će proizaći iz nje.

Andrej Mlakar
foto: Kurir televizija

- Tenkovi stižu, to su snimci koji su objavljeni jutros da su uočeni na istoku Poljske. Već su bile neke naznake da su ti tenkovi već krenuli prekjuče. Radi se o 16 tenkova Leopard 2 u verziji A6 i 40 vozila Marder od toga je 20 iz redova Budnersvera, a 20 je dala firma Rajan Metalis iz svojih skladišta. Oni su krenuli prema istoku Ukrajine. Paralelno sa tim krenula je još jedna kompozicija gde su teretna vozila, kamioni i džipovi. Ruske posade su već počele da dobijaju uputstva šta da rade ako se susretnu sa nemačkim tenkovima Leopard 2 - rekao je Mlakar.

Biljana Šahrimanjan Obradović
foto: Kurir televizija

- Nemački tenkovi Leopard 2 se već susreo sa ruskim tenkovima T-72 u Iraku i pokazali su se kao nadmoćniji. Zanimljivo je da su se Leopard 2 i M1 abram upravo proizvodili da budu podobni za tržište Evrope. Tako da one priče da su teški i da će se ukopati, to nije tačno. Priča se i da će se isporučiti borbeni avioni i artiljerija. Zato što tenkovi nisu dovoljni jer se spremaju velike kontraofanzive - rekla je Obradović.

04:56

SUKOB OVA 2 TENKA NA FRONTU BIĆE FATALAN?! Obradović već donela odluku ko je POBEDNIK: U Iraku se pokazalo ko je nadmoćniji

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track