DRŽAO ŠESTORO DECE U PODRUMU U AUSTRIJI: Komšije primetile nešto SUMNJIVO, a onda su otkrili horor! Porede ga sa Jozefom Friclom
Foto: Shutterstock, Printscreen Twitter

HOROR

DRŽAO ŠESTORO DECE U PODRUMU U AUSTRIJI: Komšije primetile nešto SUMNJIVO, a onda su otkrili horor! Porede ga sa Jozefom Friclom

Planeta -

Austrijska policija privela je Britanca Tom Landona pošto je spasila šestoro dece koju je držao u podrumima u jednom selu u Austriji.

Britanski mediji pišu da je Landon (54) poznat kao teoretičar zavere i neko ko negira Holokaust. Zna se i da je donedavno radio za jednu IT firmu u Londonu. Policija pokušava da otkrije poreklo dece od kojih nijedno nije registrovano u Austriji.

Landon je sa ženom i decom živeo u podrumu devet meseci, a pre toga su stanovali u Londonu.

Zvaničnici veruju da su oni živeli u mreži podzemnih tunela ispod Obrica, sela udaljenog stotinak kilometra od Beča, u blizini granice sa Češkom. Pretpostavlja se da je želeo "podrum za svako dete", rekao je seoski zvaničnik Erih Grajl. Neke komšije navode i da se interesovao za kupovinu drugih podruma u selu.

Nadležne službe su reagovale po dojavi komšija koje su rekle da čuje dečju graju iz zgrade koja ima nekoliko nadzornih kamera.

austrijska policija
foto: EPA

Međutim, kad god bi se neko približio zgradi, glasovi bi se utišali, prenosi Sun.

Na lice mesta najpre su izašli socijalni radnici. Kada ih je Landon napao biber-sprejem, pozvali su policiju. Kada su policajci upali u podrum, pronašli su Landona zabarikadiranog unutra sa ženom (40) i šestoro dece uzrasta između sedam meseci do pet godina.

Vinski podrum je imao vrata i prozore, ali prostorija nije pogodna za stanovanje.

Posle ispitivanja on i žena su pušteni, ali su decu preuzele socijalne službe.

- Muškarac je ispitan i pušten je. Sada uz pomoć Interpola radimo na identifikovanju dece koja su najverovatnije rođena u Britaniji, rekao je izvor iz policije za Daily Mail.

Austrijski mediji pišu i da je Landon bio blizak austrijskom ogranku ultradesničarskog pokreta Građani Rajha.

Nametnula su se poređenja između ovog slučaja i jezivog zločina Jozefa Fricla, Austrijanca koji je svoju ćerku Elizabet držao zaključanu u podrumu 24 godine i silovao je, a ona mu je rodila sedmoro dece, piše britanski list.

Ipak, nema razloga da se veruje da su deca u ovom slučaju bila zlostavljana, rekao je Grajl koji je viđao porodicu u selu.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track