IZVRŠEN VAZDUŠNI NAPAD NA ABU KAMAL! Stručnjak za avijaciju: Iranski konvoj prepun MUNICIJE dignut u vazduh (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter

žestok UDAR

IZVRŠEN VAZDUŠNI NAPAD NA ABU KAMAL! Stručnjak za avijaciju: Iranski konvoj prepun MUNICIJE dignut u vazduh (VIDEO)

Planeta -

Iranski stručnjak za avijaciju na svom Tviter nalogu objavio je da je izvršen žestok napad na Abu Kamal u blizini granice Iraka i Sirije od strane još nepoznate avijacije.

"Dobio sam nepotvrđene izveštaje o vazdušnom napadu na IRGC Proxies u Abu Kamalu, istočno od Sirije pre 10 minuta. Nije poznato ko je izveo vazdušni napad" glasila je prvobitna objava iranskog stručnjaka.

On je potom objavio da je potvrđeno da je izvršen napad na iranski konvoj municije koji preko Iraka prevozi oružje u Siriju.

"Sada je potvrđeno. Cilj napada bio je konvoj kamiona koji je prevozio municiju i oružje za IRGC snage Kudsa. Konvoj je prošao granični prelaz i nalazio se na teritoriji Sirije! Prema rečima lokalnog očevica, tri male rakete (verovatno pametne bombe) pogodile su tri kamiona napunjena oružjem u blizini sela Al-Hari u regionu Abu Kamal u Siriji. Targetirani kamioni treba da budu oko ove tačke: 34°25'11.40"N 40°56'53.33"E", naveo je on.

Iranski stručnjak potom je objavio nova saznanja:

"Sirijski zvaničnici tvrde da su ovi kamioni bili meta naoružanih bespilotnih letelica USAF-a (MK-9 Reaper), ali CENTCOM još nije izdao nikakvo saopštenje, a moji vojni izvori tvrde da su to izvršile izraelske vazdušne snage. Moramo da sačekamo CENTCOM. Sinoć su Oružane snage SAD u oblasti Deir Ezzor stavljene u stanje visoke pripravnosti da se suoče sa svakim mogućim napadom proksija IRGC kao odgovor na napad dronom na Izrael u Isfahanu. Ovi kamioni su možda imali rakete unutra da se koriste protiv Amerikanaca u Siriji", glase tvrdnje iranskog stručnjaka.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja