VOJNI UDAR U RUSIJI: REALNOST ILI MEDIJSKA SPEKULACIJA? Pršić: Gluposti! Ovo nije rat protiv Ukrajine, ovo je rat za Rusiju!
Mitar Kovač, MIloje Pršić, Foto: EPA/MIKHAEL KLIMENTYEV/SPUTNIK/KREMLIN POOL

zapadne medijske igre?

VOJNI UDAR U RUSIJI: REALNOST ILI MEDIJSKA SPEKULACIJA? Pršić: Gluposti! Ovo nije rat protiv Ukrajine, ovo je rat za Rusiju!

Planeta -

Abas Galjamov, bivši pisac govora ruskog predsednika Vladimira Putina, upozorava da, kako kaže, dok Moskva “slepo nastavlja svoju krvavu invaziju” u Ukrajini, da situacija u Rusiji tiho ide ka vojnom udaru.

Rusija, Ukrajina
foto: Kurir tv

Već postoje uslovi za potpunu pobunu, napisao je Galjamov u novoj kolumni za jedan ruski opozicioni medij. Dodao je i da “što duže traje rat, sve je očiglednija njegova besmislenost.” Da li je moguć vojni udar u Moskvi i pad režima Vladimira Putina, pitali su voditelji emisije Puls Srbije, generala majora u penziji Mitra Kovača i istoričara Miloja Pršića.

Da li bi eventualni neuspeh ruske armije mogao da dovede do vojnog puča u Moskvi i pada Vladimira Putina?

01:47

Ovo nije rat protiv Ukrajine, ovo je rat za Rusiju!

Kovač je tok razgovora započeo iz ugla vojnog lica, ukazavši na formacije poput Vagner grupe.

- Mislim da je ovo loša medijska spekulacija, da je napravljena u nekoj od medijskih kuhinja zapada. Funkcija je diskreditacija Rusije i omalovažavanje. NIje ovo Putinov rat, nego je država odlučila da ide u njega, rad isvojih strateških ciljeva i ne može se dovoditi u ovaj kontekst. Rusija je dugo patila zbog ugrožavanja bezbednosti i pretnje po svoju teriotriju - započeo je Kovač, opisujući da kad politika ne odradi svooje, dolazi do rata, a ta politika je, kako je rekao gurans u cilju ugrožavanja državne bezbednosti Rusije.

Rusija, Ukrajina
foto: Kurir tv

Iz istorijskog ugla, razgovoru se priključio Pršić, podsetiviši na okolnosti u prošlosti Rusije.

- Minski sporazumi su poslužili za naoružavanje i vojnu pripremu Ukrajine. Rusija je praktično uvučena u rat od strane SAD. Kada je u pitanju hibridni rat, propaganda je prateća pojava svih sukoba, ratova i pojava. Ona prati i doliva vatru. Propagandom menjaju tok događaja - rekao je i podsetio na mas- medijsku hajku iz vremena Jugoslavije, radi komparacije.

- Uzmite šta je radio Zapad i krenite od Libije, Iraka i Jugoslavije, kada god se Zapadu nešto nije svidelo, evo vam sredstvo za masovno uništavanje ljudi. To je laž koja je izazvala stravične posledice! Videćete da od ovih priča nema ništa! Intervju sa Džefri Saksom je vrlo konrektan! Čovek koji je gotovo jedan od ključnih ljudi za neku stabilizaciju ekonomije - istakao je Pršić.

Kovač je naglasio da je informacija u puču lako proverljiva.

- Javnost se ne bavi ovim u Rusiji. Preko 84 procenata stanovnika ima poverenje u predsednika Putina. Nema nijedne zemlje u svetu da ima veće poverenje u svog predsednika, i to poverenje je u Rusiji raslo, nakon objave specijalne operacije i mobilizacije - rekao je Kovač, a Pršić je dopunio sagovornika:

- U širem kontekstu, Rusi, to jest, narod, ima dovoljno informacija i podataka, da ovo nije rat protiv Ukrajine, ovo je rat za Rusiju! -izvukao je Pršić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track