ZATVORENIK UBIO CIMERA (70) U ZATVORU: Čuvari ga zatekli sa nožem u ruci, a onda su čuli ISTINU koja ledi krv i ZAPLAKALI (FOTO)
Foto: Printscreen/Twitter

horor

ZATVORENIK UBIO CIMERA (70) U ZATVORU: Čuvari ga zatekli sa nožem u ruci, a onda su čuli ISTINU koja ledi krv i ZAPLAKALI (FOTO)

Planeta -

Čuvari iz jednog zatvora u Velikoj Britaniji zanemeli su kada su otkrili razlog zbog kojeg je Šejn Goldsbi u junu 2020. usmrtio svog zatvorskog cimera, Roberta Mungera (70).

Nakon ubistva cimera, Šejn Goldsbi, koji je tada imao 26 godina, je zbog tog zločina osuđen na dodatnih 25 godina zatvora.

Prethodno je Šejn namerno izvršio krivično delo kako bi završio u zatvoru.

Naime, 2017. godine je ukrao policijsko vozilo i predvodio policiju u dugu poteru pre nego što je udario u državnog policajca i povredio ga, nakon čega je završio u zatvoru, prenosi New York Post.

U jednom trenutku je stigao do ćelije u kojoj se nalazio Robert Munger (70), kojeg je potom ubio.

Naime, Šejn je pretukao svog cimera, koji je preminuo od posledica brutalnih udaraca.

Šejn je, nakon što je ubio Mungera, izgovorio "Đubre je mrtvo", a onda je usledilo otkriće koje ledi krv u žilama.

„On nije mogao da preboli činjenicu da je njegova mlađa sestra pre sedam godina silovana. Nakon što je tek ove godine saznao da iza tog i još sedam silovanja stoji Robert Munger koji je u zatvoru, gledao je izgleda kako zna i ume da uđe u taj zatvor i ubije ga. Znao je da posle tog ubistva dugo neće izaći iz zatvora, ali bilo mu je svejedno. Kada smo ga odveli u samicu, samo je rekao kako je osvetio sestru i kako ona sad može da živi kako zaslužuje“, rekao je čuvar zatvora, priznavši da je i on zaplakao kad je čuo zašto je Munger ubijen.

Munger je tada služio 43-godišnju zatvorsku kaznu zbog seksualnih zločina nad detetom.

Goldsbi je rekao da je pucao nakon što ga je Munger počeo zadirkivati iznošenjem detalja o silovanju, što se kasnije pokazalo tačnim, navodi KHK.

"Toliko stvari mi se vrzmalo po glavi. U tom trenutku nisam bio stabilan. Nisam bio. Došao sam do te tačke, jer je (Munger) stalno želeo da mi ispriča detalje o tome šta se dogodilo, šta je uradio, pa je govorio o fotografijama i video snimcima na kojima je radio ove stvari”, rekao je Šejn.

On je agenciji rekao da je sve počelo tako što je prvobitno zatražio novog cimera u ćeliji od vašingtonskog odeljenja za popravne kazne, koji inače ne dozvoljava takve dogovore u zatvoru. DOC je rekao KHK-u da pregledači nisu imali saznanja o njihovoj povezanosti kada su stavljeni da budu zajedno, nakon interne istrage.

Prema sudskim dokumentima, Goldsbi je napao Mungera s leđa u zajedničkom delu zatvora i udario ga u lice 14 puta, a zatim ga zgazio po glavi najmanje četiri puta pre nego što je otišao.

Goldsbi se izvinio Mungerovoj porodici u izjavi koju je dopunio njegov advokat, izvestio je KHK.

"Ne mogu da zamislim kako bi bilo izgubiti voljenu osobu na ovakav način. Izvinjavam se njegovoj supruzi i celoj porodici. Tako mi je žao i nadam se da ćete moći da se izlečite od onoga što sam izazvao", navodi se u izjavi.

(Kurir.rs/Nova/New York Post)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track