REPORTER SE UKLJUČIO UŽIVO, PA SVE POČELO DA SE URUŠAVA: Snimljen trenutak drugog potresa, ovo se viđa samo u FILMOVIMA (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

TRENUTAK POTRESA

REPORTER SE UKLJUČIO UŽIVO, PA SVE POČELO DA SE URUŠAVA: Snimljen trenutak drugog potresa, ovo se viđa samo u FILMOVIMA (VIDEO)

Planeta -

Novi potres magnitude 7,7 pogodio je danas Tursku, nakon onog od 7,8 koji je pred jutro u ponedjeljak zatresao jugoistočni dio te zemlje i u kojem je poginulo po najnovijim podacima više od hiljadu ljudi.

Novi potres pogodio je područje oko Kahramanmarasa, nešto severnije od Gaziantepa oko 11.30 sati po našem vremenu.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci koji prikazuju trenutak tog drugog potresa.

Na jednom snimku reporter se javljao uživo hodajući ulicom između blokova zgrada. Uz njega su hodali stanovnici vidno uznemireni zbog novih snažnih potresa.

Nakon toga snimljeno je kako se zgrada počinje urušavati a reporter i ljudi počinju panično bežati prema otvorenom prostoru.

Podsetimo, u ponedeljak rano ujutro Tursku je pogodio jak zemljotres jačine 7,8 po Rihteru, a sat kasnije usledio je novi udar jačine 6,7.

Zemljotres je izazvao velika razaranja i u susednoj Siriji gde je najviše stradao grad Al Bab. Podrhtavanje tla osetilo se i u ostalim delovima Turske, u Gruziji, Jermeniji, Kipru.

Već satima traje akcija spasavanja, a spasioci se na sve načine trude da izvuku mrtve i povređene iz ruševina.

Prema poslednjim informacijama broj žrtava nakon serije potresa premašio je 1.500 ljudi.

U Turskoj je do sada registrovano 912 žrtava, a u Siriji 592 ljudi.

Kurir.rs/net.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track