SKANDAL U EVROPSKOM PARLAMENTU: Zelenski došao na zajedničko fotografisanje, a zbog onoga što je ORBAN URADIO NASTAO MUK (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter

kamera snimila scenu

SKANDAL U EVROPSKOM PARLAMENTU: Zelenski došao na zajedničko fotografisanje, a zbog onoga što je ORBAN URADIO NASTAO MUK (VIDEO)

Planeta -

Premijer Mađarske Viktor Orban odbio je da aplaudira predsedniku Ukrajine Volodimiru Zelenskom uoči zajedničkog fotografisanja lidera EU u Briselu.

Na snimku se vidi kako Volodimir Zelenski, u pratnji predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela, prilazi šefovima zemalja članica EU.

Scena koja je usledila mnoge je zbunila. Skoro svi drugi okupljeni aplaudirali su ukrajinskom predsedniku, dok je mađarski premijer odbio da to uradi.

Zelenski se tokom govora na posebnoj plenarnoj sednici Evropskog parlamenta zahvalio evropskim liderima na pomoći i dodao da se njegova zemlja približava pridruživanju Evropskoj uniji.

Da li se mađarski premijer namerno odlučio na to da ne pruži podršku ukrajinskom predsedniku u vidu aplauza ili je nešto drugo u pitanju nije bilo moguće potvrditi.

Ranije je saopšteno da će ukrajinski predsednik da učestvuje na samitu EU u Briselu, koji se održava od 9. do 10. februara.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja