UZNEMIRUJUĆE! SIRIJAC SE ŽRTVOVAO DA BI SINU SPASAO ŽIVOT: Snimljen trenutak izvlačenja iz ruševina, prizor SLAMA SRCA VIDEO
Foto: Printscreen Twitter

potresne scene iz sirije i turske

UZNEMIRUJUĆE! SIRIJAC SE ŽRTVOVAO DA BI SINU SPASAO ŽIVOT: Snimljen trenutak izvlačenja iz ruševina, prizor SLAMA SRCA VIDEO

Planeta -

Broj poginulih u razornom zemljotresu koji je tokom ranog jutra u ponedeljak pogodio južni deo Turske uz granicu sa Sirijom u konstantnom je porastu, a spasioci neumorno iskopavaju ruševine u potrazi za preživelima.

Humanitarna pomoć i spasioci pristižu iz celog sveta, a na društvenim mrežama konstantno se pojavljuju snimci spasavanja, ali i tragični prizori nakon katastrofe koja je zadesila ove dve države.

Tako je na Tviteru objavljen izuzetno potresan i uznemirujuć snimak iz Sirije na kojem spasioci, tokom otkopavanja ruševina, pronalaze beživotno telo starijeg muškarca kojim je potpuno prekriveno dete.

Kako prenosi Medya Baskent, reč je o ocu i sinu, te o herojskom podvigu muškarca koji je žrtvovao svoj život kako bi sopstvenim telom zaštitio svoje dete, a scena se dogodila u Afrinu u Siriji.

U objavama na Tviteru se navodi da je otac je svojim telom prekrio sina, čime je uspeo detetu da spasi život. Nažalost, muškarac je preminuo.

Mališan je odmah po izvlačenju kolima Hitne pomoći prevezen u bolnicu.

Vesti o razornom zemljotresu, broju žrtava, kao i preživelih pristižu iz minuta u minut, a kolike su razmere ove katastrofe, pored poražavajućih brojki, govore svakako i uznemirujući prizori ruševina koje su nekada bile gradovi.

Kurir.rs/N.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track