MOSKVA NE VERUJE KIJEVU: Nemamo poverenje u izjave da neće gađati Rusiju! Više puta su pokazali nepouzdanost za dogovor!
Foto: Shutterstock

zvaničnik diplomatije

MOSKVA NE VERUJE KIJEVU: Nemamo poverenje u izjave da neće gađati Rusiju! Više puta su pokazali nepouzdanost za dogovor!

Planeta -

Moskva ne veruje obećanjima Kijeva da neće koristiti zapadno oružje dugog dometa za udare duboko na ruskoj teritoriji, objavila je danas državna novinska agencija RIA pozivajući se na zvaničnika ruskog ministarstva spoljnih poslova.

Ukrajinski ministar odbrane Oleksij Reznikov rekao je ranije ove nedelje da će Kijev oružje koje Sjedinjene Američke Države planiraju da obezbede koristiti samo za napade na ruske snage na ukrajinskoj teritoriji.

"Ne može biti poverenja u takve izjave jer su ukrajinske vlasti više puta pokazale svoju nepouzdanost i nesposobnost za postizanje dogovora", rekao je zvaničnik ruskog ministarstva spoljnih poslova Aleksej Polišjuk, prenosi danas Hina.

Ukrajina je jutros saopštila da je bila meta novog "masovnog" ruskog napada raketama i dronovima na nekoliko energetskih lokacija.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski ove nedelje je bio u Londonu, Parizu i Briselu, gde je na saveznike apelovao da obezbede više oružja Ukrajini.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track