TURSKI INVESTITOR NAKON POTRESA HTEO DA BEŽI U CRNU GORU? Ko je Mehmet čija je "luksuzna zgrada" pala kao KULA OD KARATA (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter

novi detalji hapšenja u istanbulu

TURSKI INVESTITOR NAKON POTRESA HTEO DA BEŽI U CRNU GORU? Ko je Mehmet čija je "luksuzna zgrada" pala kao KULA OD KARATA (VIDEO)

Planeta -

Mehmet Jašar Ćoksun, vlasnik stambenog kompleksa uništenog u razornom zemljotresu koji je pogodio jug Turske i Siriju, priveden je danas na istanbulskom aerodromu Sabiha Gokcen dok je pokušavao da napusti Tursku.

Njegov stambeni kompleks "Renesans Rezidens" se nalazio u pokrajini Hataj na jugoistoku Turske. Čoksun je pokušavao da otputuje u Crnu Goru, javlja turska agencija Anadolu.

Hapšenje je izvršeno po nalogu kancelarije glavnog javnog tužioca u istanbulskoj četvrti Gaziosmanpasa. Ćoksun je u Crnu Goru putovao s manjom količinom novca koju je zaplenila policija, navodi se u izveštaju. Još nije zvanično objavljeno zbog čega je uhapšen.

Ministar juče pokrenuo istragu

Njegov stambeni kompleks od 12 spratova je imao ukupno 250 stanova, a nalazio se u četvrti Antakija u Hataju.

Kompleks je reklamiran kao luksuzna rezidencija koja je u skladu s građevinskim propisima. Ipak, potpuno je srušen u zemljotresu magnitude 7.8 koji je pogodio grad Gazijantep u ponedeljak ujutro, nakon čega je ubrzo usledio potres magnitude 7.5 u pokrajini Kahramanmaras.

Juče je turski ministar pravosuđa objavio da je pokrenuta sudska istraga zbog zgrada koje su se srušile tokom potresa. Istražitelji će da pokušaju da identifikuju odgovorne koji su izgradili zgrade ili snose bilo kakvu odgovornost za njihovo rušenje u 10 najteže pogođenih provincija.

"Oni koji su bili nemarni, koji su radili greške i koji su odgovorni za posledice nakon potresa, biće identifikovani i odgovaraće pred pravosuđem", poručio je ministar pravosuđa Bekir Bozdag, piše Middle East Eye.

(Kurir.rs/Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track