VARHELJI SE IZVINIO ZBOG NESPORAZUMA U EP: Bio je privatan razgovor na mađarskom izvučen iz konteksta
Foto: Beta

VARHELJI SE IZVINIO ZBOG NESPORAZUMA U EP: Bio je privatan razgovor na mađarskom izvučen iz konteksta

Planeta -

Komesar za proširenje Oliver Varhelji danas je objavio svoje izvinjenje i rekao da se radilo o privatnom razgovoru sa šefom njegovog kabineta koji se odnosio na drugu temu.

- Iskreno žalim zbog nesporazuma oko moje opaske na plenarnoj sednici Evropskog parlamenta 14. februara 2023 godine. Ovo je bilo povezano sa privatnim i tekućim razgovorom na mađarskom između mene i šefa mog kabineta o sasvim drugoj stvari, koja je izvučena iz konteksta. Izvinjavam se zbog eventualnog nesporazuma oko toga - napisao je Varhelji.

On je dodao da u potpunosti poštuje "sve institucije EU, uključujući Evropski parlament i njegove uvažene članove".

- Želeo bih da zahvalim uvaženim poslanicima Evropskog parlamenta na jučerašnjoj razmeni mišljenja koja je bila odlična prilika da se razgovara o geopolitičkim pitanjima od izuzetnog značaja na Zapadnom Balkanu - napisao je Varhelji.

On kaže da i u budućnosti ostaje na raspolaganju "za razmenu sa Evropskim parlamentom o dešavanjima u oblastima mog portfelja uz puno poštovanje mojih međuinstitucionalnih obaveza i principa iskrene saradnje".

Evropski poslanici traž zatražili su da Varhelji podnese ostavku zbog jučerašnjeg incidenta u Evropskom parlamentu (EP), dok je komesar odgovarao na pitanja poslanika o proširenju na Zapadni Balkan.

Kamere su zabeležile da je mađarski komesar Varhelji poslanike navodno nazvao "idiotima". Posle odgovora na pitanje jednog poslanika, on je seo na svoje mesto i na mađarskom navodno izgovorio "koliko drugih idiota još ima?"

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track