DRAMA U BAHMUTU! RUSI TVRDE DA JE UKRAJINSKA VOJSKA DIGLA U VAZDUH BRANU? Cilj da spreči napredovanje Vagnerovaca
Foto: AP

DRAMA U BAHMUTU! RUSI TVRDE DA JE UKRAJINSKA VOJSKA DIGLA U VAZDUH BRANU? Cilj da spreči napredovanje Vagnerovaca

Planeta -

Oružane snage Ukrajine navodno su digle u vazduh branu u Bahmutu (ruski naziv Artemovsk) da bi sprečile napredovanje ruske vojske, nezvanično prnosi ruska agencija RIA Novosti.

"U delu Artemovska koji kontroliše Kijev, neprijatelj je zaista digao branu u vazduh. Za sada nema detalja. On pokušava da spreči napredovanje Vagnerovih lovaca", navodi izvor RIA Novosti.

Informaciju o rušenju brane za sada nije potvrdila nijedna zaraćena strana.

Ranije je komandant voda Vagnerove grupe za RIA Novosti rekao da ruske trupe napreduju ka centru Artemovska, preostalo im je manje od dva kilometra. Sada se u gradu vode žestoke borbe.

Borci ne idu napred onoliko brzo koliko bi želeli, jer ukrajinska komanda začepljuje praznine na frontu uz pomoć novomobilisanih regruta.

Artemovsk se nalazi u delu DNR koji kontrolišu kijevske vlasti severno od Gorlovke. Ovo je važno transportno čvorište za snabdevanje Oružanih snaga Ukrajine u Donbasu.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/RIA Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track