UKRAJINA SA TU-141 STRIŽOM GAĐALI SKLADIŠTE GORIVA NA OBALI CRNOG MORA: Meta od ukrajinskih položaja udaljena 440 km VIDEO
Foto: Printscreen Twitter, Shutterstock

ovako je izveden napad

UKRAJINA SA TU-141 STRIŽOM GAĐALI SKLADIŠTE GORIVA NA OBALI CRNOG MORA: Meta od ukrajinskih položaja udaljena 440 km VIDEO

Planeta -

Ukrajinska bespilotna letelica na mlazni pogon obrušila se rano jutros na periferiji grada Tupase u Krasnodarskom kraju koji je od prvih ukrajinskih linija fronta udaljen skoro 440 km.

Iako se pojavila vest da su u pitanju dronovi isti oni koji su napali Belgorod, ispostavilo se da to nije tačno i da je po zvuku mlaznog motora to jednio bila bespilotna letelica na mlazni pogon TU-141 Striž koju vojne vlasti Kijeva su korsitili za napad na ciljeve u dubini ruske teritorije.

Ukrajina, Ukraina, Rusija.dron, Tupolev Tu-141, Tu-141, GIF, Gif, gif
foto: Printscreen

Meta su prošle godine bil dve vazduhoplovne baze strateške avijacije.

Jedan od kamera zabeležila je zvuk mlaznog motora, a onda i detonaciju koja je odjeknula na periferiji Tupase grada na obali Crnog mora.

Nad gradom nadvio se gusti crni dim, a prve informacije su ukazivale da je glavna meta napada bilo skladište nafte.

Posle razdanjivanja na društvenim mrežama objavljena je slika postrojenja za skladištenje i pretakanje nafte koje je u otpunosti uništeno.

Ono što je zanimljivo jeste da Ukrajina od ranih jutarnji časova izvela je još dva napada jedan na Belgorod i u utorak u prepodnevnim časovima kada se u Moskovskoj oblasti srušio ukrajinski dron 100 metara od gasne stanice.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track