NARUČIŠ BURITO, PA TI PRESEDNE! Dostavljač u torbi nosio MUMIJU STARU 800 GODINA, pa šokirao izjavom: "Ona spava sa mnom" (VIDEO)
Foto: EPA Ministry Of Culture Handout

Bizaran slučaj u Peruu

NARUČIŠ BURITO, PA TI PRESEDNE! Dostavljač u torbi nosio MUMIJU STARU 800 GODINA, pa šokirao izjavom: "Ona spava sa mnom" (VIDEO)

Planeta -

Peruanska policija saopštila je juče da je zaplenila proteklog vikenda mumiju staru 600 do 800 godina u frižider-torbi jednog dostavljača hrane koji je rekao da mu je mumija odavno „sustanarka“.

Policija je mumiju nogu zgrčenih uz grudi našla u torbi dostavljača koga je kontrolisalla jer je izgledao pijan, u jednom parku u gradu Punu, u Andima.

Huliju Sezaru Bermehu (Julio Cesar Bermejo, 26) određen je pritvor, saopštile su peruanske vlasti. Ministarstvo kulture je naložilo zaplenu mumije radi zaštite i očuvanja baštine.

mumija, Peru, mumija u rashladnoj torbi
foto: EPA Ministry Of Culture Handout

Bermeho je negirao da je hteo da proda mumiju, već je tvrdio da ju je nosio u torbi-frižideru da bi je pokazao prijatelju, a zatim je poklonio nekom muzeju.

On je rekao da je njegov otac pre 30 godina uzeo mumiju od jednog policajca koji mu je dugovao novac i nazvao je „Huanita“.

"Ona je u mojoj sobi, spava sa mnom. Ja brinem o njoj, čuvam je, ona mi je kao duhovna devojka“, rekao je mladić koji smatra da ta mumija da ima „energiju“ i da ga „kažnjava ako se loše ponaša“.

Međutim, kako je saopštilo Ministarstvo kulture, to „nije Huanita, nego Huan“, jer se analizom lobanje ispostavilo da su to ostaci tela muškarca od oko 45 godina koji je bio visok svega 151 centimetar.

Ministarstvo je navelo da je mumija stara 600 do 800 godina, verovatno iz istočnog regiona Puna, u peruanskim Andima, 1.300 kilometara jugoistočno od Lime.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja