UHAPŠEN ŠEF ŽELEZNIČKE STANICE U GRČKOJ, EVO KAKO SE BRANIO: Jedna stvar mu ne ide na ruku, čeka se TRANSKRIPT razgovora
Foto: EPA/ACHILLEAS CHIRAS

stradalo najmanje 38 ljudi

UHAPŠEN ŠEF ŽELEZNIČKE STANICE U GRČKOJ, EVO KAKO SE BRANIO: Jedna stvar mu ne ide na ruku, čeka se TRANSKRIPT razgovora

Planeta -

Policija u Grčkoj uhapsila je šefa železničke stanice u Larisi nakon što je došlo do sudara teretnog i putničkog voza dok Tempija, a stradalo je najmanje 38 ljudi.

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni se tereti za krivično delo narušavanje bezbednosti saobraćaja koje je prouzrokovalo smrt.

Za ovo delo predviđene su kazne od 10 godina do doživotnog zatvora.

U ovom trenutku se sumnja da je do sudara došlo ljudskom greškom, odnosno veruje se da je privedeni muškarac preusmerio putnički voz na silaznu liniju saobraćaja, usled čega se našao u istoj liniji sa teretnim i došlo je do frontalnog sudara.

1 / 7 Foto: AP/George Kidonas

Osumnjičeni je navodno na saslušanju rekao da je dao nalog da se izvrši pomeranje skretnice, ali da sistem to nije odradio.

Prema nadležnim izvorima, da je šef stanice shvatio da se putnički voz kreće istom linijom kao i teretni voz, naredio bi da se oba voza zaustave pre nego što se približe. Iz železnica su tražili i očekuju da uskoro dobiju transkript eventualnog razgovora šefa stanice i mašinovođa.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track