POVUCI TRUPE! SLEDI POTPUNO OPKOLJAVANJE! Prigožin pozvao Zelenskog: U vojsci su vam starci i deca, a njihov život traje dan-dva
Foto: Printscreen/Telagram, EPA Presidential Press Service Han

bitka kod Bahmuta

POVUCI TRUPE! SLEDI POTPUNO OPKOLJAVANJE! Prigožin pozvao Zelenskog: U vojsci su vam starci i deca, a njihov život traje dan-dva

Planeta -

Lider ruske vojne kompanije PMC Wagner koja se bori u Donjeckoj oblasti na istoku Ukrajine, oglasio se sa jedne zgrade na periferiji Bahmuta sa porukom za ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.

"Jednice PMC Wagner su praktično opkolile Bahmut! Ako se sa nama ranije borila profesionalna ukrajinska vojska, danas vidimo među njima sve više staraca i dece, a njihov život kod Bahmuta traje dan-dva" rekao je Prigožin.

On je pozvao Zelenskog da konačno povuče trupe iz grada pre nego što budu konačno opkoljene.

Inače, kako izveštaji sa terena govore, Ukrajina je ogorman broj jednica povukla iz Bahmuta/Artjomska. Prema informacijama koje dolaze među ukrajnskim vojnicima je mnogo mrtvih i teško ranjenih, a lokalna bolnica je prepuna.

Isto tako PMC Vagner angažovao je i svoju borbenu avijaciju jurišnike SU-25 i Su-24 koji sve više pritisakju ukrajinsku vojsku.

Ogroman broj jedinica Oružanih snaga Ukrajine je „povučen” iz Bahmuta. Mnogo je teško ranjenih i mrtvih, a bolnice su pretrpane.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track