NOVI DETALJI OKO OKRŠAJA SA DIVERZANTIMA U BRJANSKOJ OBLASTI: FSB objavio snimke ubijenih civila, po drvetu eksploziv iz Nemačke
Foto: Printscreen/Twitter

stradalo dvoje cila

NOVI DETALJI OKO OKRŠAJA SA DIVERZANTIMA U BRJANSKOJ OBLASTI: FSB objavio snimke ubijenih civila, po drvetu eksploziv iz Nemačke

Planeta -

Dve ukrajinske diverzantsko-izviđačke grupe (DRG) napale su u četvrtak dva naselja u pograničnom regionu Brjanske oblasti. Ovo je dopisniku TASS-a u petak saopštio šef Novog Ropska Nikolaj Samusev.

"U četvrtak ujutru je došlo do informacija da je DRG ušala u Lubečan. Čuli smo pucnjavu oko osam sati, ali niko nije mogao da shvati šta je to. Kasnije je od Sušana stigla informacija da hodaju i naoružani ljudi sa žutim trakama. bilo je raznih grupa. Obavestili smo graničare i onda je počeo naš rad“, rekao je izvor TASS-a.

Prema njegovim rečima, u selu Sušani je prva diverzantska grupa „samo pucala i plašila ljude“, snimila video i „brzo otišla odatle“. „Verovatno su iz bacača granata pogodili stambeni objekat, koji je potpuno izgoreo“, rekao je Samušev i napomenuo da u ovom selu nema povređenih, jedna osoba je lakše povređena.

U selu Lubečane, prema rečima zvaničnika, druga ukrajinska DRG je pucala na civile, fotografisala se i stigla do sanitetske i akušerske stanice. „Čovek je vozio iz smene, rukovalac gasnog bojlera u srednjoj školi, dugo nije stupio u kontakt. Ništa se o njemu nije znalo. Onda se ispostavilo da je [poginuo] u kolima izrešetanim“, dodao je starešina sela . Novi Ropsk se nalazi između sela Sušani i Ljubečane.

Ruski FSB je kako javlja TASS u petak objavio je snimak sa posledicama napada ukrajinske diverzantsko-izviđačke grupe na oblast Brjanska.

Na snimku su snimljeni automboili "Žiguli" peti modela i "Niva". Unutar njih su poginuli vozači u civilu. Zatim su prikazane mine postavljene na drvo.

Sudeći po oznakama, mine su proizvedene u Nemačkoj. Na snimku se takođe vidi i cev koju su nacionalisti ostavili iz bacača granata strane proizvodnje.

U video snimku koji je ranije objavio DRG, ukrajinski nacionalisti tvrde da se ne bore protiv stanovništva Rusije.

Kurir.rs/TASS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track