ŠOKANTNO: Šef železničke stanice u Larisi napravio istu grešku sa drugim vozom par sati pre tragedije!?
Foto: AP/Vaggelis Kousioras

ŠOKANTNO: Šef železničke stanice u Larisi napravio istu grešku sa drugim vozom par sati pre tragedije!?

Planeta -

Dok Grčka žali za poginulima u stravičnom sudaru vozova u Tempi kod Larise, na videlo izlaze nove informacije o okolnostima pod kojima je došlo do tragedije.

Šef železničke stanice (59) u Larisi je navodno nekoliko sati pre sudara dva voza, usmerio lokalni voz na pogrešan kolosek, prema informacijama od SKAI. U pitanju je prigradski voz u Larisi, prenosi Protothema.

Mašinovođa prigradskog voza je shvatio i ukazao na grešku, pa je voz vratio unazad kako bi se vratio na pravi kolosek.

Napominje se da je na mestu tragedije pronađena i crna kutija jednog od dva voza koja su se sudarila u noći između utorka i srede, a za sada nije razjašnjeno kom vozu pripada.

Razgovor između mašinovođe putničkog voza Intercity i šefa železničke stanice u Larisi je pod lupom vlasti u Grčkoj.

Prema objavi televizije Alfa, mašinovođa je pitao šefa stanice "da li je sve u redu", ali šef stanice Larise nije dao odgovor.

Da podsetimo, nakon sudara dva voza u kojem je poginulo najmanje 57 ljudi, većinom mladi, uhapšen je šef železničke stanice u Larisi.

Šef stanice suočava se sa teškim optužbama za narušavanje bezbednosti u saobraćaju, a za to delo mu je zaprećena kazna od deset godina zatvora do doživotne robije.

On se suočava i sa optužbama za višestruko ubistvo iz nehata, ali i optužbama za nanošenje telesnih povreda.

Prema optužnici koja je podignuta protiv njega, propusti su ozbiljni, ne svode se samo na njegovu grešku što je voz uputio u pogrešnom smeru, već de navodi i da je mogao da vidi voz koji je pogrešno skrenuo i da ispravi svoju kobnu odluku.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track