RADNICI UKLANJALI OSTATKE RUŠEVINA, PA ZAČULI ZVUKOVE: Dve koze spasene nakon 26 DANA od potresa, ali TU NIJE KRAJ ČUDIMA (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter

kamera snimila čudo u turskoj

RADNICI UKLANJALI OSTATKE RUŠEVINA, PA ZAČULI ZVUKOVE: Dve koze spasene nakon 26 DANA od potresa, ali TU NIJE KRAJ ČUDIMA (VIDEO)

Planeta -

Dve koze izvučene su žive iz ruševina 637 sati nakon razornih zemljotresa u mestu Nurhak, u turskoj provinciji Kahramanmaraš, javlila je danas agencija Anadolija.

Radnici koji su uklanjali ostatke ruševina u zaseoku Alčiček u jednom momentu su čuli zvukove životinja, a potom su ispod ruševina izvukli žive dve koze, koje su pod ruševinama bile čak više od 26 dana, saopšteno je iz kancelarije lokalnog guvernera.

Nakon intervencije veterinara, koze su dobile vodu i hranu,a brigu o njima preuzele lokalne vlasti jer su njihovi vlasnici izvan grada, navodi agencija.

Takođe, u turskom gradu Hataju, koji je bio jedan od najteže pogođenih u dva razorna zemljotresa 6. februara, iz ruševina je izvučen i pas, čak 25 dana nakon zemljotresa.

Timovi AFAD-a i drugih službi su tokom rada na uklanjanju ruševina u Antakiji u Hataju, začuli zvuk ispod jedne od ruševina, te je usledila potraga za izvorom.

Pas rase terijer je izvučen 25 dana nakon razornih zemljotresa, nakon uspešne akcije timova za traganje i spasavanje.

Kako su utvrdili, pas je ispod ruševina, gde je bio zatočen, uspeo da pronađe hranu, te je tako uspeo da preživi.

(Kurir.rs/FoNet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track