OVO JE VOJNIK KOG SU STRELJALI KAD JE REKAO "SLAVA UKRAJINI" Sestra potvrdila identitet: Moj brat nikad nije skrivao istinu VIDEO
Foto: Printscreen Twitter

HLADNOKRVNA LIKVIDACIJA

OVO JE VOJNIK KOG SU STRELJALI KAD JE REKAO "SLAVA UKRAJINI" Sestra potvrdila identitet: Moj brat nikad nije skrivao istinu VIDEO

Planeta -

Otkriven je identitet novog ukrajinskog heroja koji navodno ruskim agresorima govori "Slava Ukrajini" neposredno pred pogubljenje, pušeći pritom svoju poslednju cigaretu.

Snimak stravičnog pogubljenja ukrajinskog vojnika munjevitom brzinom se proširio društvenim mrežama. Reč je, kako se navodi, o ratnom zločinu koji prkosi svim pravilima Ženevske konvencije.

Sada je otkriven i njegov identitet. Reč je o Timofeju Šaduri Mikolajeviču koji je navodno nestao od 3. februara. Zarobljen je u blizini Vuledara, u regiji Donjeck.

Služio je u 30. odvojenoj mehanizovanoj brigadi Konstantin Ostrogski. Njegov je identitet, kažu, potvrdila njegova sestra, koja se oglasila potresnim rečima.

"Moj brat bi svakako bio sposoban na ovaj se način usprotiviti Rusima", rekla je Timofejeva sestra. "Nikad u svom životu nije skrivao istinu i to sigurno ne bi učinio pred neprijateljem."

O njegovim ubicama zasad se samo nagađa. Snimak jezivog pogubljenja podelila je, između ostalih, i notorna grupa Rusič koju predvodi ruski neonacista Aleksej Milčakov, 31-godišnjak koji nosi nadimak "Srbin".

Njegova grupa, koja pripada vagnerovskim plaćenicima, na Telegramu podelila snimak pogubljenja uz komentar "Konačno normalna reakcija..."

Povukao dim i izgovorio: 'Slava Ukrajini'

Na snimku se vidi kako jedan ruski vojnik zarobljeniku kaže: "Umri!" te izgovara još nekoliko psovki prije nego ga upuca. Ubica sa snimka - ili više njih - čiji se glasovi čuju u pozadini, još nisu identifikovani.

Posebnim saopštenjem, i ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski oglasio se ovim povodom, te je ukrajinskom narodu obećao hvatanje ratnih zločinaca koji su hladno pogubili ukrajinskog vojnika.

(Kurir.rs/Danas.hr/Metro)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track