NAIZGLED POŽRTVOVANI OTAC, U STVARI BOLESNI MANIJAK: Pretvarao se da je rabin i invalid, ono što je radio usvojenoj deci je UŽASNO
Foto: Printscreen Facebook

STRAŠNO

NAIZGLED POŽRTVOVANI OTAC, U STVARI BOLESNI MANIJAK: Pretvarao se da je rabin i invalid, ono što je radio usvojenoj deci je UŽASNO

Planeta -

Samohrani otac iz Hjustona, Haim Nisim Koen koji je na internetu promovisao usvajanje dece i religiju, zapravo je svakodnevno zlostavljao i silovao devetoro usvojenih sinova.

Pored toga, 38-godišnjak je optužen za lažiranje ozbiljnih bolesti, piše Dnevnik.hr.

Informacija je izašla u javnost putem podkasta, kada se anonimno javio jedan od sinova i izneo svoju priču. Kako tvrdi od svoje 11. godine je skoro svakodnevno silovan. Sve je to uradio preko tajnog telefona kako Koen ne bi primetio.

Voditelj podkasta su kasnije pozvali policiju, koja je uspela da otkrije odakle je došao poziv. Kada je policija izašla na teren, dečak je negirao da je ikoga zvao, ali je nakon puštanja telefonskog snimka gledao u pod i tresao se od straha. Na kraju je priznao da je prijavio Koena.

Usvojeni dečaci su izjavili da ih je otac veći deo dana držao u njihovoj sobi, a kada su izašli napolje terao ih je na razvratne radnje. Kada bi odbili, poprskao bi ih suzavcem.

Advokat za zločine protiv dece Jana Osvald smatra da je Koen koristio religiju i svoj invaliditet da prikrije zločine koje je počinio.

Koen je poznat policiji od ranije kada ga je 2019. godine student na razmeni iz Španije koji je boravio kod njega optužio za seksualno uznemiravanje.

Uz to, on uopšte nije invalid, niti je rabin, što su potvrdila deca.

„Kolica bi koristio samo kada bi neko došao ili kada bi izašao u javnost“, rekao je jedan od usvojenih sinova.

Inače, Koena na društvenim mrežama prati više od 200.000 ljudi, a sadržaj koji deli se uglavnom sastoji od videa o religioznom načinu života i podsticanja na usvajanje dece.

(Kurir.rs/Dnevnik.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track