MISTERIJA SLUČAJA "NEMAČKE MEDLIN": Nestala pre 8 godina, u kući pedofila našli LUTKU KOJA LIČI NA NJU, niko nema objašnjenje
Foto: Youtube/Printscreen, Facebook

imala samo pet godina

MISTERIJA SLUČAJA "NEMAČKE MEDLIN": Nestala pre 8 godina, u kući pedofila našli LUTKU KOJA LIČI NA NJU, niko nema objašnjenje

Planeta -

Devojčica, koja je poznata kao "nemačka Medlin", nestala je bez traga 2015. godine u šumi u Saksoniji-Anhalt, a u tom trenutku imala je pet godina.

Nestanak Inge Gerike često je upoređivan sa slučajem Medlin Meken, koja je nestala tokom odmora u Portugalu 2007. godine.

Osam godina nakon nestanka Medlin Meken, mala Inga je nestala tokom porodičnog piknika u severnom gradu Stendal.

Otada je prošlo osam godina, i dalje nema traga maloj Nemici, dok nemački mediji pišu da na videlo izlazi sve više grešaka istrage.

U četvrtak će se odbor za unutrašnje poslove državnog parlamenta baviti slučajem Inga. Advokat iz Berlina, koji zastupa brata nestale Inge, izneo je ozbiljne optužbe protiv istražitelja koji su vodili slučaj. Među njima je i tvrdnja da su dosije od 1.900 stranica iz Berlina zadržali inspektori.

Dosije se odnosi na pedofila iz Berlina, Martina H. (41), koji je već u zatvoru.

"On dolazi iz mesta u blizini Stendala, nedaleko od mesta na kojem je Inga nestala", rekao je advokat za Bild.

On poseduje i trošnu kuću u Desauu. Kada je policija upala u kuću 2016. godine, zatekli su zazidane prozore i zvučno izolovana vrata, dušeke u podrumskoj tamnici, materijal za vezivanje i igračke za devojčice.

U njegovom stanu u Berlinu policija je tada pronašla užasne seks lutke od silikona, koje su realno rađene po uzoru na devojčice od pet ili šest godina. Za jednu od njih se kaže da je ličila na Ingu.

"U maju 2015. godine, ubrzo nakon Inginog nestanka, ovaj prestupnik je koristio bager na svom imanju", rekao je advokat. U istom periodu, muškarac je demontirao svoj automobil na imanju.

Prema rečima advokata, istražitelji iz Stendala su prekinuli sa istragom jer su poverovali u njegov alibi.

"Prema mom mišljenju, njegov alibi je sumnjiv", rekao je advokat, ali ne sme da otkrije više detalja.

Inga je nestala 2. maja 2015. godine iz šume u nemačkoj državi Saksonija-Anhalt tokom porodičnog roštiljanja.

Inga je otišla po drva za vatru sa drugom decom u šumi. Međutim, nije se vratila, i otada joj nema ni traga.

Potraga sa psima i policijskim helikopterima završila se neuspehom. Više od 1.000 pomagača uključilo se u potragu, ali je niko otad nije video.

Policija je u to vreme sumnjala da je Inga oteta. Šef istrage Reimar Klockziem rekao je novinarima u Nemačkoj da je njen nestanak "neobjašnjiv i neverovatan".

"Izgleda kao da je Inga nestala sa lica zemlje", rekao je on.

Uprkos godinama apela i nagrade od 25.000 evra za informacije o njoj, Inga nikada nije pronađena.

(Kurir.rs/Telegraf/Bild)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track