UZNEMIRUJUĆI SNIMAK ŠOKIRAO SVET: Usred bela dana izbo mladića zbog jezivog RAZLOGA, u pogrešno vreme na POGREŠNOM MESTU! (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter

divljački napad u britaniji

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK ŠOKIRAO SVET: Usred bela dana izbo mladića zbog jezivog RAZLOGA, u pogrešno vreme na POGREŠNOM MESTU! (VIDEO)

Planeta -

Irački imigrant, 28-godišnji Rebaz Muhamed, koji je u Ujedinjeno Kraljevstvo došao ilegalno, osuđen je na šest godina zatvora nakon "neselektivnog" napada u Sautemptonu prošlog decembra.

On je usred bela dana izvukao kuhinjski nož iz kaputa i nasrnuo na 18-godišnjeg studenta Elisa Vilera koji se u pogrešnom trenutku našao na pogrešnom mestu šetajući parkom na povratku iz teretane, piše The Sun.

Muhamed ga je napao jer je želeo da bude deportovan iz Britanije.

Zastrašujući snimak pokazuje kako imigrant prilazi mladiću neposredno pre divljačkog napada, kratko mu se obraća i pita ga da li zna kik-boks pre nego što je zamahnuo nožem prema njemu. Viler je nakon uboda koji mu je probio pluća uspeo da pobegne, ali se onesvestio pre nego što je hitno prevezen u bolnicu gde je operisan.

Spasio ga prijatelj

Prijatelj koji je pozvao hitnu pomoć i rukom mu pritiskao ranu zapravo mu je spasao život pa ga je sud za taj čin nagradio sa 250 funti.

Muhamed, koji je u Ujedinjeno Kraljevstvo došao ilegalno, a boravio je u hotelu u Bournemouthu, uhapšen je na mestu događaja te je rekao policiji da je napao svoju žrtvu kako bi ga poslali kući u Irak.

Endrju Hjuston, tužilac, rekao je da je Muhamed znao da mora da učini nešto da bi bio deportovan i da je razgovarao s ljudima koji poznaju imigracioni sistem.

"Ulagao je veliki napor da bude deportovan, ali nije imao posao i novac. Verovao je, prema onome što mu je rečeno, da mora da počini prekršaj koji je dovoljno ozbiljan", rekao je njegov branilac i dodao:

"Predstavlja se kao vrlo naivna osoba. Doživeo je grižu savesti ili bar tugu."

Muhamedu je za još četiri godine produžena boravišna dozvola u Britaniji kako bi mogao da odsluži zatvorsku kaznu.

(Kurir.rs/Net.hr/The Sun)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja