SAGA O DRONU SE NASTAVLJA Peskov: Ruska vojska će podići američki dron sa dubine mora kao to bude neophodno!
Foto: printscreen/twitter

transponedri bili isključeni

SAGA O DRONU SE NASTAVLJA Peskov: Ruska vojska će podići američki dron sa dubine mora kao to bude neophodno!

Planeta -

Ruska vojska će podići američki dron sa dna mora ako smatra da je to neophodno iz bezbednosnih interesa, siguran je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

„Ovo je prerogativ vojske. Ako oni smatraju da je neophodno za naše interese i našu bezbednost da to urade u Crnom moru, oni će to učiniti“, rekao je portparol Kremlja novinarima u četvrtak. Tako je odgovorio na pitanje da li će Rusija pokušati da podigne dron sa dna mora i prouči ga.

Peskov je istovremeno priznao da ne zna tačno o planovima vojske.

„Ovo je njihov prerogativ i pitanja treba da budu upućena njima“, objasnio je portparol Kremlja.

Kako je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, sredstva kontrole Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije zabeležila su u utorak ujutru let američke bespilotne letelice MQ-9 na području poluostrva Krim. Kako je precizirano u resoru, let je obavljen sa isključenim transponderima „kršeći granice područja privremenog režima korišćenja vazdušnog prostora, uspostavljenog radi izvođenja specijalne vojne operacije, doneti svim korisnicima međunarodnog vazdušnog prostora i objaviti u skladu sa međunarodnim standardima“.

Ministarstvo odbrane je dodalo da je dron, usled oštrog manevrisanja, ušao u nekontrolisan let uz gubitak visine i sudario se sa površinom vode.

Ruski lovci nisu koristili vazdušno-desantno oružje, nisu došli u kontakt sa bespilotnom letelicom i bezbedno su se vratili na svoj matični aerodrom.

Kurir.rs/RIA.ru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track