VAGNER GRUPA VREBA ITALIJANSKOG MINISTRA ODBRANE? Krozeti objavio da mu je glava ucenjena na 15 MILIONA DOLARA
Foto: Printscreen Twitter

ŠOKANTNO

VAGNER GRUPA VREBA ITALIJANSKOG MINISTRA ODBRANE? Krozeti objavio da mu je glava ucenjena na 15 MILIONA DOLARA

Planeta -

Italijanski ministar obrane Gvido Krozeti obznanio je da je ruska privatna vojska Grupa Vagner pod zapovedništvom Jevgenija Prigožina raspisala ucenu na njegovu glavu u iznosu od 15 miliona američkih dolara.

Kako je objavila Nacionalna agencija talijanskih novina (ANSA), ta se tvrdnja temelji na podacima talijanskih obaveštajnih službi. Dakle, nije potvrđena ni iz Vagnera, ni iz nekoga nezavisnog izvora. Do četvrtka ujutro nije ni demantovana iz Vagnera.

Kako navodi ANSA, njegova tvrdnja je stara desetak dana, ali je dospjela u javnost tek u sredu, kada ju je objavio talijanski malotiražni, ali uticajan dnevnik Foljo.

Krozeti je zatim napisao na Tviteru: "Svakodnevno kruže informacije, manje ili više verodostojne, manje ili više prijatne, pa je na nadležnima, onima koji se bave sigurnošću Republike, da ih proveravaju, istražuju i, ako treba, suprotstave se. Oni su dovoljni. Govoriti javno o tome nije potrebno i nikome ne pomaže."

On smatra da akcije Grupe Vagner u Siriji i nekim afričkim zemljama potiču migracije u Evropu, pri čemu da je Italija prva na udaru, pa je izrazio sumnju, kao i premijerka Đorđa Meloni, da je to deo ruske strategije hibridnog rata protiv Zapada.

ANSA javlja da ministru nije pojačana bezbednosna pratnja.

(Kurir.rs/Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track