OPŠTI HAOS U NEMAČKOJ! Biće otkazano preko 600 letova zbog štrajka osoblja na četiri aerodroma
Foto: AP

OPŠTI HAOS U NEMAČKOJ! Biće otkazano preko 600 letova zbog štrajka osoblja na četiri aerodroma

Planeta -

Putnici na četiri aerodroma u Nemačkoj danas su se suočili sa otkazanim letovima i kašnjenjima zbog štrajkova u poslednjem talasu industrijskih akcija koje su pogodile zemlju.

Štrajkovi koji će biti održani na aerodromima u Dizeldorfu, Kelnu/Bonu, Štutgartu i Karlsrueu/Baden-Badenu rezultiraće otkazivanjem 681 leta, saopštilo je Udruženje nemačkih aerodroma (ADV). Njima će biti pogođeno oko 89.000 putnika.

Aerodrom Keln/Bon saopštio je da su danas otkazana 144 leta.

Aerodrom u Dizeldorfu saopštio je ranije ove sedmice da radi sa znatno smanjenim redom letenja, a prvobitno je planirao za danas 368 poletanja i sletanja.

Štutgart, aerodrom, aerodrom u Štutgartu
foto: FOTO AP, 8 2 2017

Aerodromi u Berlinu, Bremenu i Hamburgu otkazali su ranije ove sedmice sve komercijalne letove zbog štrajka jer radnici traže povećanje plata zbog visoke inflacije.

Sindikat Verdija pozvao je na štrajkove jer pregovori o platama u industriji bezbednosti vazduhoplovstva ostaju neuspešni, a sporovi o platama u javnom sektoru se nastavljaju.

Kako je saopšteno iz sindikata, štrajkovi se u pojedinim oblastima neće prekinuti do ranih jutarnjih sati u subotu. Operateri aerodroma savetovali su putnicima da provere status leta kod svog prevoznika ili turoperatora pre odlaska na aerodrom.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track