"UNIŠTENA UKRAJINSKA VOJSKA KOD BAHMUTA!" Prigožin se pohvalio napredovanjem Rusa: Žestoke borbe, kakva napetost, kakav ratni žar!
Foto: Printscreen Twitter

Borbe

"UNIŠTENA UKRAJINSKA VOJSKA KOD BAHMUTA!" Prigožin se pohvalio napredovanjem Rusa: Žestoke borbe, kakva napetost, kakav ratni žar!

Planeta -

Šef ruske grupe Vagner, Jevgenij Prigožin rekao je danas da su borbe za preuzimanje kontrole nad ukrajinskim gradom Bahmutom „praktično uništile” ukrajinsku vojsku, ali i „teško oštetile” njegove snage, prenosi portal Alarabia.

„Današnja bitka za Bahmut je već praktično uništila ukrajinsku vojsku, a nažalost, teško je oštetila i vojnu kompaniju Vagner“, rekao je u audio poruci šef Vagnera Jevgenij Prigožin.

Mrežama kruži i snimak kako Vagnerovci uništavaju kolonu Oružanih snaga Ukrajine kod Bahmuta pokušavajući da dođe do grada.

"Situacija u Bahmutu dostiže vrhunac. U gradu se vode žestoke borbe, Oružane snage pokušavaju da pređu u kontranapad i povrate izgubljene pozicije. Ali sve takve pokušaje „muzičari” odmah zaustavljaju. Kolona pikapa APU, ojačana borbenim vozilom pešadije i tenkom, uništena je snažnom artiljerijskom vatrom Vagnerovaca. Pogledajte i poslušajte kakve su emocije iza kulisa! Kakva napetost, kakav ratni žar!", stoji u opisu videa.

Pored toga, osvanuo je i snimak u kojem ukrajinski vojnici priznaju da su izgubili 10 hiljada ukrajinskih vojnika u Bahmutu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track