MARIJAN DRŽAO TELO MRTVE MAJKE NA SOFI 13 GODINA?! Iskopao je posle sahrane i mumificirao, a bizarni slučaj OTKRIVEN SLUČAJNO
Foto: Youtube printscreen

šokantno

MARIJAN DRŽAO TELO MRTVE MAJKE NA SOFI 13 GODINA?! Iskopao je posle sahrane i mumificirao, a bizarni slučaj OTKRIVEN SLUČAJNO

Planeta -

Muškarac koji je 13 godina držao mumificirano telo svoje mrtve majke na sofi poznat je među meštanima kao "vampir" i navodno je razgovarao sa njom dok su sedeli ispred televizora!

Marijan L. (76) iskopao je grob svoje majke u malom mestu Radlin na jugozapadu Poljske i odneo njeno telo u svoju kuću i stavio je na sofu ispred televizora. Više od decenije Marijan L. je navodno sedeo i razgovarao sa pokojnom majkom i navodno pokušavao i da je nahrani dok su zajedno gledali TV.

Meštani kažu da o penzioneru znaju vrlo malo opisujući ga kao usamljenika koji izbegava kontakt sa ljudima. Zvali su ga čak i "vampir" jer mu mnogi nisu znali ime. Mumificirano telo njegove majke konačno je pronađeno nakon što je njegov zet odlučio da ga poseti. Primetio je Marijana L. kako unezvereno luta ispred kuće i odlučio da pozove hitnu pomoć.

Kad su ušli na imanje našli su mumificirano telo na kauču na hrpi novina iz 2009. godine. Pre nego što je Marijan L. odveden iz kuće rekao je bolničarima da mora da se pozdravi sa majkom.

- Primili smo prijavu u vezi sa otkrivanjem tela od člana porodice vlasnika stana. Policajci su u delu kuće koji pripada jednom starijem čoveku otkrili mumificirano telo - rekla je portparolka policije Malgorzata Konijarska.

DNK analizom je potvrđeno da je u pitanju telo Jadvige L, preminule u januaru 2010. godine, koja je majka Marijana L, navela je Joana Smorčevska iz okružnog tužilaštva.

Utvrđeno je da grob Jadvige L, gde je sahranjena 16. januara 2010. godine, prazan.

- Verovatno je iskopao telo majke odmah nakon sahrane, a zatim ga mumificirao. Telo se nalazilo u njegovoj kući od 2010. godine - dodala je Smorčevska.

Smatra se da je Marijan L, koji živi samo 300 metara od groblja, možda odvezao telo kući na svom biciklu.

- Sve ukazuje na to da je muškarac sigurno koristio neke hemikalije da mumificira leš. Miris naftalina je bio primetan. Bez obzira na to telo je očigledno bilo u savršenom stanju - rekao je šef ureda okružnog tužilaštva Marcin Felscinski.

Njegova majka će biti ponovo sahranjena.

Meštani kažu da znaju vrlo malo o Marijanu L. Jedan meštanin je lokalnim medijima rekao da sumnja da ga je ikada sreo.

- Čudno, živim ovde toliko godina, međutim, ne znam da li sam ga ikada video. Svi se poznaju, ali o njemu se ništa ne zna, samo da je noć tretirao kao dan. Uveče bi izlazio i biciklom išao negde - rekao je meštanin.

- Moj muž je odavde i rekao mi je da su ga se plašili kad su bili deca. Kad bi videli da izlazi uveče i vozi bicikl pobegli bi i krili se - priča jedna meštanka.

Drugi meštanin je naveo da nije spavao nedelju dana kad je čuo za bizarni slučaj.

- To je tako jezivo. Kako je to moguće? Nigde nije radio. Šetao je po kontejnerima i skupljao bačene stvari - navodi meštanin.

Smorčevska je rekla da je Marijan L. optužen za skrnavljenje tela.

- Zbog njegovog zdravstvenog stanja i zbog činjenice da je u bolnici više od mesec dana biće pregledan od strane psihijatara koji će dati mišljenje o njegovom duševnom stanju - dodala je Smorčevska.

Bizaran slučaj je inače otkriven u februaru, a vest je objavljena tek nakon što je Narijan L. optužen za skrnavljenje tela.

(Kurir.rs/Dejli mejl/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track