DIREKTORKA SINDIKATA POLICIJE KALIFORNIJE DILOVALA FETANIL: Istraga narko-mreže Indije i Kine dovela do ŠOKANTNOG OTKRIĆA
Foto: Printscreen YouTube

baka diler

DIREKTORKA SINDIKATA POLICIJE KALIFORNIJE DILOVALA FETANIL: Istraga narko-mreže Indije i Kine dovela do ŠOKANTNOG OTKRIĆA

Planeta -

Izvršna direktorka sindikata kalifornijske policije optužena je da je vodila lanac preprodaje droge iz svoje kuće, i koristila svoj službeni računar i UPS nalog da naruči i distribuira opioide i druge droge.

Džoan Marijan Segovija, koja je radila za Udruženje policajaca San Hozea od 2003. godine, optužena je u sredu za pokušaj nezakonitog uvoza sintetičkog opioida zvanog Valeril fentanil.

Preti joj maksimalna kazna od 20 godina federalnog zatvora ako bude osuđena, saopštile su vlasti.

Predsednik policijskog sindikata Šon Pričard bio je šokiran optužbama, rekavši za NBC Bai Area :„Ona je bila baka POA-e“.

„Ovo nije osoba koju poznajemo, osoba koja je radila sa porodicama palih oficira, organizovala prikupljanje sredstava za decu oficira – ne ona koju poznajemo više od jedne decenije.

Prema optužbi na 13 stranica, 64-godišnjakinja je navodno primila najmanje 61 paket u svoj dom u San Hozeu iz različitih zemalja — uključujući Kinu, Kanadu i Indiju — između oktobra 2015. i januara 2023.

Paketi su navodno bili označeni kao dodaci ishrani, šminka, čokolade i drugi predmeti za prikrivanje droge, rekli su tužioci.

Paketi su umesto toga sadržali različite lekove, uključujući smrtonosne sintetičke opioide i tapentadol, koji se obično koristi za lečenje jakih bolova zbog oštećenja nerava izazvanih dijabetesom.

Tužioci takođe navode da je Segovija razmenjivala poruke na VhatsApp-u između januara 2020. i marta 2023. sa nekim iz Indije.

U jednoj poruci poslatoj 2. maja 2022, Segovia je navodno napisala: „Tako mi je žao, na službenom sam putu jer smo imali 2 policajca koja su upucana! Trebalo bi da budem kući sutra uveče, pa ću ih odvesti u kupovinu što pre budem mogla".

Prema pritužbi, Segovija je fotografisala pošiljku koju je poslala ženi u Severnu Karolinu i koristila UPS nalog Udruženja policajaca San Hozea.

Agenti unutrašnje bezbednosti saznali su za Segovijinu operaciju dok su istraživali mrežu u Indiji za koju se zna da isporučuje drogu u SAD.

Istražitelji su pronašli poruke sa mreže u kojima se pominje „J Segovia“ sa adresom u San Hozeu i rečima „180 tableta SOMA 500 mg“, navodi se u žalbi.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Ona je navodno nastavila da naručuje lekove čak i nakon što su je intervjuisali federalni agenti u februaru 2023. Segovija je uhapšena 13. marta nakon što su istražitelji zaplenili paket u Kentakiju koji je bio adresiran na nju.

„Ovo je neverovatno uznemirujuća tvrdnja“, rekao je gradonačelnik San Hozea Met Mahan u izjavi televizijskoj stanici KRON u San Francisku .

„Želim da se zahvalim američkom tužiocu Remziju i njegovim kolegama što su tragali za izvorima fentanila koji prodire u naše zajednice i pozivali dilere droge na odgovornost.

(Kurir.rs/New York Post)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track