UKRAJINA NEGIRA PAD BAHMUTA! Čerevatij: Okačili su svoju krpu i rekli da su zauzeli grad. Pa, neka misle, daleko su od toga
Foto: Dimitar DILKOFF / AFP / Profimedia

rat

UKRAJINA NEGIRA PAD BAHMUTA! Čerevatij: Okačili su svoju krpu i rekli da su zauzeli grad. Pa, neka misle, daleko su od toga

Planeta -

Nakon što je Jevgenij Prigožin objavio snimak iz Bahmuta i poručio da je "Bahmut zauzet" ističući zastavu na gradsku upravu Bahmuta, oglasio se portparol ukrajinske istočne komande Sergej Čerevatij koji je u izjavi za Rojters poručio "da nije jasno gde su ruske snage podigle zastavu".

"Podigli su zastavu iznad neke vrste toaleta. Zakačili su je za nešto, obesili tu krpu i rekli da su zauzeli grad”, rekao je Čerevatij u telefonskom razgovoru.

Ukrajinska vojska poručila je danas da su ruske snage “vrlo daleko” od zauzimanja Bahmuta, na istoku Ukrajine i da se vode borbe oko zgrade lokalne uprave, na kojoj je, kako tvrdi ruska plačenička organizacija Vagner, podignuta zastava Rusije.

Bahmut
foto: AP

Rusi su daleko od toga da zauzmu grad Bahmut u Donjeckoj oblasti, ali se vode borbe oko administrativne zgrade gradskog veća, poručio je Čerevatij Rojtersu.

„Bahmut je Ukrajinski, a oni (Rusi) nisu ništa osvojili i, blago rečeno, veoma su daleko od toga".

Ranije je osnivač PMC „Vagner” objavio snimak u kojem kaže da je ruska zastava navodno podignuta nad upravnom zgradom u znak sećanja na vojskovođu Vladlena Tatarskog. Prigožin veruje da su grad zauzeli ruski osvajači, prenosi ukrajinska Pravda.

Šef OP Andrej Jermak je takođe izjavio da je snimak koji je objavio Prigožin lažan.

00:52

PRIGOŽIN SE OGLASIO SA JEDNE VEOMA VAŽNE ZGRADE U CENTRU BAHMUTA: Razvio rusku zastavu i objavio VAŽNU poruku!

„Bahmut je Ukrajina. Mirno reagujte na laži onih koji izmišljaju pobedu, koja u stvarnosti ne postoji“, naglasio je on.

"Podigli su zastavu iznad nekog toaleta. Zakačili su je na stranu nečeg nepoznatog, okačili svoju krpu i rekli da su zauzeli grad. Pa, neka misle da su je uzeli", prokomentarisao je snimak Čerevatij.

„Borbr se vode oko zgrade gradskog veća (Bahmuta), ništa nisu zaplenili u pravnom smislu“, pojasnio je spiker Istočne grupe Oružanih snaga.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track