"MOSKVA OTEŽAVA KRAJ RATA U UKRAJINI ZBOG OVOGA!" Mlakar otkrio šta Putin željno isčekuje, a ovim potezom je uterao STRAH POLJSKOJ
Foto: AP Gavriil Grigorov, Kurir Televizija

KURIR TV

"MOSKVA OTEŽAVA KRAJ RATA U UKRAJINI ZBOG OVOGA!" Mlakar otkrio šta Putin željno isčekuje, a ovim potezom je uterao STRAH POLJSKOJ

Planeta -

Mađarski premijer Viktor Orban izrazio je zabrinutost zbog sukoba u Ukrajini i rekao da postoji realna opasnost od svetskog rata. Orban tvrdi da se sve više odlučuje o upotrebi novijeg i jačeg naoružanja, a Zapad šalje Ukrajini sve moderniju opremu.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko takođe je upozorio da je na pomolu nuklearni Treći svetski rat koji se može izbeći samo mirovnim pregovorima.

Novinar Kurira Andrej Mlakar komentarisao je u emisiji Puls Srbije situaciju u Ukrajini i rekao da Putinova odluka da rasporedi taktičko nuklearno oružje u Belorusiji nije odvratio Zapad od vojne pomoći Ukrajini.

- Takav uticaj zaista nisu imali, niti je to nešto pretereno odvratio Zapad od vojne pomoći Ukrajini. Što se tiče tenkova i borbenih aviona, danas je Poljska isporučila nekolicinu migova 29 Ukrajini uoči posete 5. aprila Zelenskog Varšavi. Tako da se generalno vojna pomoć nastavlja da se isporučuje. Ono što je Putin uradio, odnosno odigrao jedan šahovski potez, je instaliranje nuklearnog naoružanja u Belorusiji sa osnovnim ciljem da bi Poljsku pokušao da obuzda. Da bi ih držao u neprestanom stanju histerije i ratne opasnosti. Ovo je igra nerava - rekao je Mlakar.

Andrej Mlakar
foto: Kurir televizija

Mlakar je takođe naglasio da će Moskva otezati završetak rata jer neće biti dogovora sa Bajdenovom administracijom, a da će Ukrajina teško opstati bez naoružavanja Zapada.

- Moskva će generalno otezati završetak rata jer sa Bajdenovom administracijom neće biti dogovora. Moskva jednostavno želi dogovor sa Amerikancima ko će u kojoj sferi uticaja želi imati. U ovom slučaju predmet spora je Ukrajina - rekao je Mlakar i dodao:

01:12

MOSKVA OTEŽAVA KRAJ RATA U UKRAJINI ZBOG OVOGA! Mlakar otkrio šta Putin željno isčekuje, a ovim potezom je utero STRAH POLJSKOJ

- Ukrajina ima ogromne gubitke. Ona je mogla da izbegne sve to da se povukla preko reke Dnjepar i konsolidovala i opremila. Mada sve će zavisiti od naoružavanja Zapada, bez Zapada Ukrajina teško da može opstati.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track