"STANI ILI ĆU PUCATI!" Tinejdžer spavao u ukradenom automobilu, policajac seo iza njega i upucao ga u leđa! UZNEMIRUJUĆI SNIMAK
Foto: Printscreen

Užas u Americi

"STANI ILI ĆU PUCATI!" Tinejdžer spavao u ukradenom automobilu, policajac seo iza njega i upucao ga u leđa! UZNEMIRUJUĆI SNIMAK

Planeta -

Američko ministarstvo pravosuđa pokrenulo je istragu smrti tinejdžera iz Vašingtona kog je upucao policajac koji je sedeo iza njega u automobilu. Dalaneo Martin (17) je 18. marta spavao u ukradenom parkiranom vozilu kada su došli policajci, otvorili vrata i pokušali da ga uhapse.

Na snimcima s kamera koje se nalaze na uniformi policajaca vidi se kako službenici kradom ulaze u auto s namerom da uhapse prestupnika.

Osumnjičeni, koji je bio Afroamerikanac, probudio se i pokušao da odjuri automobilom mada je policajac već bio na zadnjem sedištu, piše Index.

"Stani ili ću pucati!"

Službenik je naredio maloletniku da zaustavi auto, a zatim ga upucao s leđa.

Dalaneo Martin, Vašington, crnac
foto: Printscreen

„Stani. Stani ili ću pucati!“, poručio je policajac 17-godišnjaku nekoliko sekundi pre nego što je više puta pucao iz vatrenog oružja, piše BBC.

Na snimcima se vidi kako se automobil zabija u kuću nekoliko sekundi kasnije i kako službenici na travnjaku ispred kuće pružaju prvu medicinsku pomoć tinejdžeru. Policajci kažu da je u automobilu pronađen pištolj.

Sindikat stao u obranu policajca

Ministarstvo pravosuđa je saopštilo kako se radi o „tragičnom i uznemirujućem slučaju“ te izrazilo saučešće porodici i prijateljima ubijenog 17-godišnjaka. Predsednik američkog sindikata Park Polis branio je postupke policajca.

Dalaneo Martin, Vašington, crnac
foto: Printscreen

„Postojao je opravdan, zakonski razlog da policajac bude u automobilu, a upotreba sile je takođe bila opravdana. Sindikat stoji iza radnji koje je preduzela policija“, rekao je Kenet Spenser za Vašington Post.

Majka ubijenog tinejdžera Tera Martin zatražila je da policajac koji je pucao u njenog sina dobije otkaz i da se procesuira na sudu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track