ODLUKE DONETE O SVIM TAČKAMA RAZGOVORA Lukašenko o sastanku sa Putinom: Stvari neće biti lake, ali izdržaćemo sve i nećemo pasti
Foto: PA-EFE/MIKHAEL KLIMENTYEV/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

sastanak trajao duboko u noć

ODLUKE DONETE O SVIM TAČKAMA RAZGOVORA Lukašenko o sastanku sa Putinom: Stvari neće biti lake, ali izdržaćemo sve i nećemo pasti

Planeta -

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko i predsednik Rusije Vladimir Putin sastali su se 5. aprila, uoči sastanka Vrhovnog državnog saveta Saveza Rusije i Belorusije. Kako prenosi Telegram kanal Pul Pervogo, sastanak je završen nešto posle ponoći, prenosi BelTA.

„Insajderska informacija Pula Pervogo: sastanak Lukašenka i Putina završen je u 02:15. Tu je i fotografija kasnonoćnog ispraćaja u blizini automobila“, napisao je Telegram kanal.

"Predsednici Belorusije i Rusije doneli su odluke o svim tačkama razgovora tokom pregovora uoči sastanka Vrhovnog državnog saveta Unije", rekao je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko novinarima po dolasku u Kremlj posle sastanka sa Putinom, saznaje agencija BelTA.

„Sve ćemo prevazići. Onima, koji se nadaju ili predviđaju da ćemo pasti, mogu reći: nismo pali. Ne, stvari neće biti lake. Ali kada su ikada bili laki? Izdržaćemo i sve ćemo postići čak i u mikroelektronici, o čemu smo razgovarali pre godinu dana kada smo se sastali u vašoj kancelariji da razgovaramo o tome šta treba da radimo. Ispostavilo se da smo našli prilike da nastavimo da radimo. Rakete lete i borbena tehnika se kreće u našoj i vašoj zemlji. Tako ćemo sve prevazići. Samo nam treba malo vremena. A sutra ćemo sumirati naša dostignuća. Definitivno smo zaradili plate koje dobijamo”, rekao je Lukašenko.

Šef beloruske države je primetio da je realizovano 80 odsto programa Unije. Česti sastanci sa Vladimirom Putinom bili su neophodni da bi se sprečila usporavanja u realizaciji ovih programa.

Podsećanja radi, razgovori su trajali više od šest sati i završeni su 6. aprila u 2:15. Šefovi država razgovarali su o pitanjima koja su bila van dnevnog reda sednice VSS.

(Kurir.rs/Belta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track