DEVOJČICA ROĐENA SA SPOJENIM NOGAMA PRAVI PRVE KORAKE: Maloj "sireni" lekari su rekli da neće preživeti, a ona danas izgleda OVAKO
Foto: Printscreen/Facebook

Čudo u teksasu

DEVOJČICA ROĐENA SA SPOJENIM NOGAMA PRAVI PRVE KORAKE: Maloj "sireni" lekari su rekli da neće preživeti, a ona danas izgleda OVAKO

Planeta -

Noel Spajvi (35) otkrila je da njena nerođena beba ima retku urođenu fetalnu anomaliju na svom 12-nedeljnom skeneru. Rečeno joj je da će se njena ćerka Bler roditi sa sirenomelijom, što je značilo da su joj noge rotirane unazad od kolena i spojene u stopalima.

Lekari su takođe objavili strašnu vest da nije pitanje „ako“ već „kada“ će Bler umreti.

Noel, stomatološka asistentkinja, iz Luboka, Teksas, SAD, rekla je: „Osećalo se kao večnost dok smo bili tamo.

"Doktor je došao i u suštini rekao: „Vaša beba je u fatalnom stanju“. Počela sam da plačem – bilo je dovoljno teško zatrudnjeti. Rekli su: „Nije stvar u tome da li će ona umreti, već u tome kada će umreti“, priča Noel, stomatološka asistentkinja iz Teksasa.

Noel Spajvi, Bler Spajvi
foto: Printskrin/Facebook

Ali mala Bler je pobedila, preživela je rođenje i bila podvrgnuta sedmočasovnoj operaciji odvajanja nogu kada je imala 18 meseci, i amputaciji noge u kolenu, piše britanski Metro.

Noel je bila odlučna da ne odustane od svoje bebe i tokom trudnoće je posebno nadgledana.

„Većina beba kojima je dijagnostikovan sindrom sirene kao fetusa ne razvijaju bubrege, creva ili genitalije. To je strašno".

Rekla je da je Blerino rođenje „bio najsrećniji trenutak u njenom životu.

Noel Spajvi, Bler Spajvi
foto: Printskrin/Facebook

„Kada su se uverili da je dobro, videla sam je i ona je plakala“. Stavila sam joj ruku na glavu, ona me je pogledala i prestala je da plače. Rođena je sa plućima, srcem, mozgom – sve je bilo normalno. Ali imala je samo jednu od svoje dve kosti u potkolenici. Ispod njenog kolena, bio je rotiran unazad i sve je bilo spojeno. Bila asm sam prestravljena od nepoznatog".

Kada je imala samo jedan dan, beba Bler je imala operaciju koja joj je pomogla da reši problem sa crevima. Zatim, kada je imala 18 meseci, imala je operaciju na nogama.

„Amputirano joj je koleno, a sledećeg proleća su joj umetnute kocke. Prošlog leta je napravila svoju prvu protezu pune dužine sa stopalima“.

1 / 5 Foto: Printskrin/Facebook

Bler i dalje ima nekoliko zdravstvenih problema koje lekari ispituju, kao što je činjenica da ima samo delimičnu bešiku, ali njena mama Noel ju je opisala kao „jaku“.

"Ona je super pametna i urnebesna. Nedavno je naučila da ukrsti oči. Ona je čudo. Nadam se dugom, srećnom i zdravom životu za nju".

Sada je Bler uspela da napravi prve korake sa protetskim nogama pune dužine.

„Bila sam prestravljena da ću se uplašiti svoje bebe dok sam trudna“, ali kada sam video njena mala stopala i malo srce, nisam se uopšte uplašila. Mislili su da neće hodati. Ona je pobedila sve šanse koje su joj predviđali".

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja