ISPUNILI SMO NAŠ ZADATAK! Prigožin pozvao na okončanje rata: Uništili smo veliki broj Ukrajinaca i uplaši ostale koji su pobegli
Foto: Printscreen Twitter

Vagner

ISPUNILI SMO NAŠ ZADATAK! Prigožin pozvao na okončanje rata: Uništili smo veliki broj Ukrajinaca i uplaši ostale koji su pobegli

Planeta -

Jevgenij Prigožin, vođa grupe Vagner, zatražio je od ruskih vlasti da prekinu rat u Ukrajini i koncentrišu se na konsolidaciju okupiranih teritorija.

"Za vlasti i društvo u celini neophodan je definitivan kraj specijalne vojne operacije‘“, napisao je Prigožin.

On je tvrdio da je Rusija zauzela „debeo komad“ ukrajinske teritorije i da bi najstrateškiji put za njene oružane snage, bila odbrana postojećih dobitaka.

"U idealnom slučaju, trebalo bi da se proglasi kraj 'specijalne vojne operacije' i da se proglasi da je Rusija postigla planirane rezultate i da smo ih na neki način zaista ostvarili. Slomili smo neverovatan broj ukrajinskih vojnika i možemo reći da smo ispunili naš zadatak“, nastavio je on u objavi preko medijske službe, prenosi "Dejli mejl".

„Teoretski, Rusija je već uspela da uništi veliki deo aktivnog muškog stanovništva Ukrajine i uplaši ostale koji su pobegli u Evropu. Rusija je odsekla Azovsko more i veliki deo Crnog mora, osvojila veliki deo ukrajinske teritorije i stvorio kopneni pristup Krimu“, kaže Prigožin.

Pominje i posledice rata:

„Ako je Ukrajina nekada bila u sastavu Rusije, sada je potpuno nacionalno orijentisana država. Napisao je i ceo članak u kome se osvrće na značaj Bahmuta, dokumente Pentagona i predstojeći ukrajinski kontranapad.

On je protivnik pregovora sa Ukrajinom i pristaje isključivo na borbu ruskih i ukrajinskih snaga.

Prigožinova izjava je prvi put da je visoki Putinov privrženik, koji je takođe direktno uključen u borbe na terenu, javno savetovao da Kremlj zaustavi rat.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track