POŽARI U BELGORODU! Delovi ruskog grada u mraku, gorele i civilne zgrade: Sumnja se da je eksplodirao UKRAJINSKI DRON (VIDEO)
Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

eksplozije

POŽARI U BELGORODU! Delovi ruskog grada u mraku, gorele i civilne zgrade: Sumnja se da je eksplodirao UKRAJINSKI DRON (VIDEO)

Planeta -

Noćas su u Belgorodu u Rusiji izbila dva požara, saopštio je Vjačeslav Gladkov, gubernator Belgorodske oblasti. Istovremeno, korisnici društvenih mreža u Rusiji prijavljuju eksplozije.

- Dva požara dogodila su se u civilnim zgradama u gradu Belgorodu i u Belgorodskom okrugu. Žrtava nije bilo. Angažovane su hitne službe, požari se gase - saopštio je Gladkov.

Ruski Bi-Bi-Si je preneo objavu Telegram kanala Blatgorod, koji je objavio snimak požara. Кanal navodi da je požar navodno izazvao udar dronom.

Neki izvori pišu o napadu na termoelektranu, drugi o napadu na trafostanicu. Večeras je došlo i do nestanka struje u delu Belgoroda.

Većina ruskih izvora dron naziva ukrajinskim. Još uvek nema pouzdanih potvrda i demantija, kao ni zvaničnih saopštenja.

Podsetimo, bespilotna letelica nepoznatog porekla pala je u utorak na teritoriju aerodroma u Belgorodu, potvrdio je za rusku državnu novinsku agenciju RIA Novosti predstavnik hitne pomoći.

Aerodrom Belgorod je zatvoren od 24. februara 2022. godine, odnosno od prvog dana ruske invazije na Ukrajinu, u okviru režima ograničenja letova na jugu i centralnom delu Rusije. Ukrajina je više puta granatirala Belgorodsku oblast, a u celom regionu postoji visok nivo terorističke pretnje.

- Dron tipa aviona koji je nosio neidentifikovanu eksplozivnu napravu pao je u blizini ograde aerodroma Šuhov i eksplodirao. Žrtava nema. Aerodrom je trenutno zatvoren. Eksplozija je oštetila ogradu i signalni kabl - prenela je ukrajinska novinska agencija Ukrinform prošle nedelje.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track