HOROR U KOLORADU: Izgubio posao, pa čekićem ubio ženu i ćerku, raskomadao ih sekirom i testerom pa pozvao policiju
Foto: AP

zločin iz očaja

HOROR U KOLORADU: Izgubio posao, pa čekićem ubio ženu i ćerku, raskomadao ih sekirom i testerom pa pozvao policiju

Planeta -

Osamdesetjednogodišnji Redžinald Maklaren uhapšen je zbog sumnje da je ubio svoju ženu i ćerku sekirom nakon što je pozvao policiju i prijavio da su ubijene, saopštila je policija.

Pomenuti zločin dogodio se u subotu 25.marta popodne oko 18 časova po lokalnom vremenu kada je Redžinald Maklaren pozvao policiju i rekao da su mu supruga i ćerka „ubijene“, da je znao da je osumnjičeni koristio čekić, navodi se u saopštenju policije Englevuda.

Policajci su odgovorili na pozivi i stigli na adresu 901 Englevood Parkvai i pronašli Maklarena u kući. Policajci su takođe pronašli „dve žrtve u velikim kantama za otpatke“ u dnevnoj sobi ikuhinji, navodi se u saopštenju.

„Obe žrtve su zadobile teške povrede i nisu davale znake života.

Detektivi iz Englvuda, istražni biro u Koloradu i kancelarija mrtvozornika okruga Arapaho reagovali su na jezivu scenu i usledila je istraga o ubistvu.

Reginald Maclaren
foto: AP

„Tokom ove istrage utvrđeno je da su obe žrtve ubijene sekirom“, saopštila je policija. Jedna žrtva je raskomadana testerom.

Šef odeljenja Trejsi Džons, na popodnevnoj konferenciji za novinare u utorak, opisao je Maklarena kao saradnju sa istražiteljima.

U subotu je Maclaren odveden u bolnicu, zbog postojećeg zdravstvenog stanja, pre nego što je uhapšen. Džons je takođe opisao Maklarena kao „izbezumljenog“ tokom istrage koja je u toku.

"Pokušavamo da utvrdimo zašto je uradio to što je uradio", rekao je Džons. "On je priznao."

Žrtve su identifikovane u izjavi o hapšenju kao Bethani Maklaren, 70, i Ruth Jennifer Maklaren, 35.

Prema izjavi pod zakletvom, Redžinald Maklaren je rekao istražiteljima da je nedavno izgubio posao na kome je radio sa ljudima koji su beskućnici. Maklaren je rekao da će ga gubitak posla ostaviti nesposobnim da plaća kiriju, pa je planirao i izveo ubistva kako njegova porodica ne bi morala da iskusi beskućništvo, navodi se u izjavi koju je on dao pod zakletvom.

Kurir.rs/Denver Post

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track