ZAPALIO SE RUSKI RIBARSKI BROD U VODAMA KOREJE: 21 spasen, 2 lakše povređenom a četvoro nestalo
Foto: Shutterstock

drama na moru

ZAPALIO SE RUSKI RIBARSKI BROD U VODAMA KOREJE: 21 spasen, 2 lakše povređenom a četvoro nestalo

Planeta -

Ruski ribarski čamac koji se zapalio u vodama u blizini Republike Koreje stigao je u luku Ulsan. Ovo je u petak izvestila agencija Nevs1 , pozivajući se na obalsku stražu.

Kako je saopštila jedinica obalske straže Ulsan, ruski brod je stigao u luku oko 12:50 po lokalnom vremenu (06:50 po moskovskom). Na pristaništu su ga čekale lokalne službe hitne pomoći koje su počele da gase i traže nestale. U radu je uključeno 78 ljudi i 23 jedinice tehnike.

Ukupno je na brodu koji se zapalio bilo više 25 mornara, svi su državljani Ruske Federacije. Evakuisana 21 osoba, od kojih su 2 zadobile lakše povrede. Četiri se vode kao nestali. Požar na ruskom brodu izbio je u petak u 00:43 po lokalnom vremenu (18:43 po moskovskom vremenu u četvrtak).

Putovao je iz grada Busana u Rusiju sa tovarom morskih plodova. Kako je TASS saopšteno u pres-službi Dalekoistočnog transportnog tužilaštva, reč je o brodu Kaltan (pristanište Vladivostok).

Obalska straža Republike Koreje pokrenula je 12 patrolnih čamaca i helikopter za pretragu i gašenje. Mornarica Republike Koreje poslala je tri broda, uključujući i razarač klase King Sejong Veliki, da pomognu u potrazi za nestalima tokom noći.

Pomoć je pružilo i južnokorejsko vazduhoplovstvo, čiji su avioni koristili svetleće rakete.

Kurir.rs/TASS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track