ČUVENA LEPOTICA UHAPŠENA SA 13 KG DROGE Preti joj 20 godina robije u MEKSIČKOM PAKLU! Mesecima niko nije znao gde se nalazi (FOTO)
Foto: Shutterstock, Printskrin/Instagram

neverica

ČUVENA LEPOTICA UHAPŠENA SA 13 KG DROGE Preti joj 20 godina robije u MEKSIČKOM PAKLU! Mesecima niko nije znao gde se nalazi (FOTO)

Planeta -

Nekadašnjoj engleskoj misici Dženifer Jang (33) preti 20 godina robije u paklenom meksičkom zatvoru nakon što je uhapšena na aerodromu sa 18 kilograma narkotika!

Jang je uhapšena u avgustu prošle godine prilikom pokušaja da prokrijumčari ketamin u vrednosti od 250.000 funti na aerodrom u Кankunu nakon što je doletela iz Amsterdama.

Navodno je kod manekenke pronađeno 13.080 kg droge sakrivene u paketima i bocama na lažnom dnu u koferu.

Jang, koja je učestovala na izboru za mis Engleske u Derbiju 2007 godine, provela je nekoliko meseci u prepunom zatvoru u Кankunu pre nego što je u februaru prebačena u zatvor blizu Meksiko Sitija.

Porodici više od šest meseci nije javila da je uhapšena već je majci Anđeli govorila da jednostavno putuje širom zemlje. Anđela je međutim konačno saznala istinu pre samo pet nedelja kad je njena jedina ćerka nije nazvala da joj čestita rođendan.

Anđela je za Dejli mejl rekla da je još u šoku.

- Znala sam da je Dženi u Meksiku, ali sam mislila da putuje. Tek sam saznala da je u zatvoru. Rođendan mi je u martu i gde god da se nalazi Dženi me zove, ali nije me pozvala i počela sam da brinem. Onda sam dobila poruku od njene prijateljice. Pitala sam gde se nalazi Dženi. Posle mnogo poruka konačno mi je rekla da je u zatvoru. Nisam mogla da verujem. Onda sam saznala celu priču da je mesecima bila u zatvoru u Кankunu. Ćelija je bila užasno pretrpana. Ne znam koliko je ljudi bilo u njenoj ćeliji, ali bilo je strašno. U februaru je prebačena u drugi zatvor izvan Meksiko Sitija. Optužena je za trgovinu drogom, ali joj još nije suđeno. Mogla bi da dobije 20 godina zatvora. Tako sam zabrinuta - rekla je majka.

Jang, koja je rođena u Nemačkoj od majke Britanke i oca Nemca, provela je veći deo svog života radeći u inostranstvu kao model i turistički vodič nakon što je napustila svoj rodni grad Derbi sa 19 godina.

- Ja sam Dženi, rođena sam u Berlinu, ali sam napola Engleskinja i tečno govorim oba jezika. Za svoje 32 godine na ovoj planeti proputovala sam svet. To je moja strast, a uvek se vraćam na svoje omiljeno mesto - Bangkok. Živela sam na mnogim mestima uključujući Aziju, Australiju, Кanadu... Do sada sam istražila oko 40 zemalja. Ja sam model i proučavam prirodno lečenje - napisala je Jang prošle godine na jednom turističkom blogu.

Dženi je u zatvoru obilazio britanski konzul u Meksiku. Očekuje se da će se ove nedelje sastati sa advokatom kako bi razgovarala o njenom suđenju.

- Britanski konzul je otišao da je vidi prošle srede. Dobro se oseća i sada ima ćeliju samo za sebe. Mnogo je bolje nego u prethodnom zatvoru. Zatvorenicima je dozvoljeno i da imaju posete članova porodice. Rođaci im donose hranu i druge stvari. Dženi kaže da dobija tri obroka dnevno, ali to su veoma male porcije. Čeka da je poseti advokat. Zvala me je iz zatvora. Ima pravo da priča samo pet minuta, a ja ne znam ko sluša tako da nije pričala o tome šta se dogodilo - navodi njena majka.

Jang se suočava sa kaznom do 20 godina ako bude osuđena za šverc droge što je jedan od najtežih zločina u Meksiku.

Portparol Forin ofisa sinoć je potvrdio da britanski konzul u Meksiku pruža pomoć jednoj britanskoj državljanki u Кankunu i njenoj porodici u Velikoj Britaniji.

(Kurir.rs/Dejlimejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track