PIJANI VOJNIK SLUPAO S-400 VREDAN 160 MILIONA $: Vozila išla u konvoju, a onda jedno iznenada SLETELO U JARAK (VIDEO)
Foto: Kirill Kallinikov / Sputnik / Profimedia

šok

PIJANI VOJNIK SLUPAO S-400 VREDAN 160 MILIONA $: Vozila išla u konvoju, a onda jedno iznenada SLETELO U JARAK (VIDEO)

Planeta -

Ruski vojnik koji je prema nezvaničnim informacijama bio pod dejstvom alkohola slupao je moćni sistem protivvazdušne odbrane S-400 u jarak u ruskoj regiji Tula.

Pojedini ruski Telegram kanali, navodi portal Njuzvik, preneli su informaciju da se S-400 srušio i prevrnuo u jarak pored puta.

"Baza", ruski Telegram kanal koji redovno objavljuje informacije o sigurnosnim problemima unutar zemlje, izvestio je da je ruski vojnik (33) koji je skršio S-400 navodno pao na alkotestu koji je pokazao prisustvo alkohola u organizmu.

- Vojnik je izgubio kontrolu i strovalio kamion s protivazdušnim raketnim sistemom u jarak - navodi "Baza".

Kanal je naveo da se vojno vozilo kretalo u sklopu konvoja od osam kamiona bez pratnje. Vozilo, kojim je upravljao vojnik, zaostalo je za kolonom, a zatim izletelo sa puta i prevrnulo se.

- Kamion je pao tačno na projektile, ali oružje srećom nije bilo aktivirano. Vozilo je bilo prevrnuto no pokazalo se da su mu kočnice pokvarene pa su odlučili da ga ostave na mestu događaja pod zaštitom policije i vojske - navodi "Baza" i dodaje da je vojnik prilikom prevrtanja polomio ruku.

MINISTARSTVO BEZ KOMENTARA

Vojnik na ugovoru može prema navodima "Baze" da krivično odgovara za oštećenje vojne imovine iz nehata zbog oštećenja S-400.

Ruski Telegram kanali "Mash" i "Shot" potvrdili su izveštaj, a rusko ministarstvo odbrane nije komentarisalo incident.

Anton Geraščenko, savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova, objavio je u četvrtak na svom profilu na Tviteru snimak nastao nakon incidenta u Tuli.

- Raketni sistem S-400 pao je u jarak pored puta u blizini Tule u Rusiji. To se dogodilo ujutro, ali navodno vozilo još leži tamo. Vrednost takvog raketnog sistema je oko 160 miliona dolara - dodao je Geraščenko.

S-400 je ruski mobilni protivvazdušni sistem zemlja-vazduh. Sposoban je da obara letelice i krstareće rakete, a ima i mogućnost odbrane od balističkih projektila.

(Kurir.rs/Jutarnji/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track