TROJE RANJENO U IZRAELSKOM NAPADU NA SIRIJSKU PROVINCIJU HOMS: Pogođena benzinska pumpa, izgoreli tankeri sa gorivom i kamioni
Ilustracija, Foto: Omar HAJ KADOUR / AFP / Profimedia

BLISKI ISTOK

TROJE RANJENO U IZRAELSKOM NAPADU NA SIRIJSKU PROVINCIJU HOMS: Pogođena benzinska pumpa, izgoreli tankeri sa gorivom i kamioni

Planeta -

U udarima na sirijsku provinciju Homs iz vazduha, za koje se sumnja da su izraelski, rano jutros je ranjeno troje civila, javila je sirijska državna novinska agencija SANA.

Pozivajući se na vojne zvaničnike SANA je navela da je pogođena benzinska pumpa i da su izgoreli tankeri sa gorivom i kamioni.

Sirijska protivvazdušna odbrana je odgovorila na napad raketa iznad Homsa i neke je i oborila.

Provladin radio Sham FM je javio da je požar izbio južno od grada Homsa kao posledica udara i da su se više eksplozija čulo u tom području.

Opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava, sa sedištem u Velikoj Britaniji, je saopštila da su izraelske rakete uništile skladište oružja koje pripada libanskom ekstremističkom Hezbolahu i vojni aerodrom u provinciji Homs.

Takođe je saopšteno da je to drugi napad na to mesto u roku od mesec dana.

Sirijski državni mediji su 2. aprila izvestili da je u izraelskim udarima iz vazduha pogođeno nekoliko ciljeva u Homsu i da je ranjeno pet vojnika.

Opservatorija je navela da su dva člana Hezbolaha ubijena u ranijem napadu.

Izrael je više puta napao ciljeve u delovima susedne Sirije u proteklim godinama, ali retko preuzima odgovornost.

Početkom ove godine napadi koji se pripisuju Iraelu su učestali i kulminirali razmenom vatre na granici 8. aprila kada je izraelska vojska saopštila da su njene snage napale ciljeve u Siriji posle šest ispaljenih raketa iz južnog dela te zemlje u pravcu Golanske visoravni pod izraelskom okupacijom.

U ponedeljak su sirijski provladini mediji javili da je izraelska vojska granatirala jug Sirije kraj Golanske visoravni, te da je pričinjena materijalna šteta.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track