UKRAJINA OPTUŽILA PUTINOVE VOJNIKE DA SU LOPOVI! Generalštab: U Luganskoj oblasti Rusi pljačkaju kuće lokalnog stanovništva
Foto: EPA / STR

izveštaj

UKRAJINA OPTUŽILA PUTINOVE VOJNIKE DA SU LOPOVI! Generalštab: U Luganskoj oblasti Rusi pljačkaju kuće lokalnog stanovništva

Planeta -

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine objavio je izveštaj u kome navode da ruska vojska "nastavljaj da pljačka na okupiranim teritorijama – u Luganskoj oblasti".

Kako se ističe u izveštaju objavljenom i na zvaničnoj Fejsbuk stranici ukrajinskog Generaštaba, ruski vojnici navodno pljačkaju domove lokalnog stanovništva, prenosi Ukrajinska pravda.

„Ruski okupatori nastavljaju da pljačkaju na privremeno okupiranoj teritoriji Ukrajine. U selu Bokovo-Hrustalne, Luganska oblast, vojnici ruskih okupacionih snaga pljačkaju domove lokalnog stanovništva“.

Lugansk
foto: AP

Inače, ranije je javljeno da su stanovnici Hersonske oblasti ostali bez struje takođe zbog pljačke.

Ruska strana se za sada nije oglašavala po pitanju ovih optužbi.

Podsetimo, Ukrajina je u novembru optužila Rusiju da je pljačkala prazne kuće u gradu Hersonu na jugu zemlje i da su ih okupirali vojnici u civilu kako bi se pripremili za ulične borbe. Međutim, Moskva je poricala da je zlostavljala civile.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track