UPALILI SVETLO U HOTELSKOJ SOBI U 3 NOĆU I ZATEKLI JEZIVU SCENU: Mislili da ih ujeda komarac, ali po njima puzao ŽIVI UŽAS (VIDEO)
Foto: Ilustracija, Printskrin / You Tube, AP

neverica

UPALILI SVETLO U HOTELSKOJ SOBI U 3 NOĆU I ZATEKLI JEZIVU SCENU: Mislili da ih ujeda komarac, ali po njima puzao ŽIVI UŽAS (VIDEO)

Planeta -

Porodici iz Velike Britanije odmor iz snova na Majorci pretvorio se u noćnu moru punu stenica.

Gerija Tarnera (57) i njegovu suprugu Jutu Tarner (55) rojevi krvopija napadali su osam noći u hotelu sa četiri zvezdice u Porto Polensi. Geri je doživeo i alergijsku reakciju zbog ujeda stenica na potiljku zbog čega je vozilom hitne pomoći prebačen u bolnicu.

Par je takođe zapanjen jer im je turistička agnecija ponudila samo 10 odsto popusta na jednu od dve sobe koje su rezervisali sa svoje dve odrasle ćerke kao kompenzaciju za užas koji su doživeli. Dobili su i alternativnu ponudu od 20 odsto popusta na sledeći odmor, ali Geri i Juta su zahtevali pun povraćaj novca.

- Platili smo hotel sa četiri zvezdice sa dobrim kritikama i nikada nismo očekivali da ćemo osam noći spavati sa stenicama. Nismo očekivali da ćemo ovako patiti. Nismo to platili - rekao je Geri.

Tarnerovi su sa dve ćerke stigli u hotel krajem marta očekujući divan odmor od 10 dana. Kad su Juta i Geri počeli da primećuju ujede na rukama i glavi posle treće noći pretpostavili su da su od komaraca.

Nekoliko dana kasnije upalili su svetlo u spavaćoj sobi u 3 sata ujutro. Na njihov beskrajni užas videli su desetine malih smeđih stenica kako puze po jastuku i posteljini.

Noćna mora je međutim tek počela za britansko-nemački par!

Osoblje hotela je odmah donelo sprej protiv insekata i premestilo par u drugu sobu gde je krevet imao drveno uzglavlje. Jutina ruka je međutim postala jako crvena zbog opakih ujeda stenica dok se Gerijev potiljak upalio jer mu je nekoliko desetina malih stvorenja žvakalo skalp. Nisu mogli ni da spavaju noću zbog svraba dok je izlaganje suncu izazvalo rasplamsavanje ujeda.

Lekovi koje su dobili u apoteci, koje je doduše platio hotel, činili su ih pospanim, ali su ujedno značili da ne mogu da uživaju u alkoholnom piću na svom odmoru.

- Sve to nas je učinilo umornim i iscrpljenim i iscrpljenim. Uopšte nismo mogli da uživamo u odmoru - rekla je Juta.

Odmah je izbio spor sa hotelom i agencijom Tui oko visine nadoknade koja je pripadala Tarnerovima. Hotel je navodno nudio tretman u spa centru ili vožnju njihovim brodom, međutim, Geri i Juta su odbili ponudu i zatražili dve besplatne sobe za dve nedelje u oktobru kao kompenzaciju.

Par je takođe morao da se potrudi kako bi se uverio da ne ponesu stenice sa sobom u Veliku Britaniju - uključujući izbacivanje kofera i pakovanje odeće u ogroman zamrzivač.

- Jedina sreća je bila što naše ćerke nisu bile u toj sobi inače bismo jednu od njih mogli da vratimo u kovčeg da je imala istu reakciju kao moj muž. Ćerka nam je invalid zbog transplantacije bubrega. Sve nas je to potpuno iscrpilo i potreslo zbog nedostatka sna uzrokovanog stalnim svrabom i zbog toga što smo postali prilično paranoični u pogledu proveravanja kreveta na bube u hotelu usred noći. Takođe smo bili istrošeni nerviranjem i uznemiravanjem izazvanim ravnodušnošću i nedostatkom kompenzacije koju su do sada nudili hotel i agencija - rekao je Geri.

Portparol agencije navodi da su Tarnerovi odbili kompenzaciju.

- Shvatamo da su neke usluge ispod naših uobičajeno visokih standarda. Želeli bismo da uverimo sve klijente da redovno proveravamo sve naše hotele u pogledu zdravlja i bezbednosti uključujući higijenu. Porodici Tarner je ponuđena nadoknada tokom boravka koju su nažalost odbili - navode iz agencije.

Hotel na Majorci je zahtev Tarnerovih za dvonedeljni besplatni odmor u oktobru nazvao "nerazumnim".

- Nećemo podleći pritiscima bilo kog gosta koji želi da dobije besplatan smeštaj. Želimo da naglasimo da naš hotel veoma ozbiljno shvata kontrolu štetočina i da imamo ugovoren sa kompanijom za pružanje preventivnih i kontrolnih usluga. Ni u jednom od njihovih izveštaja nije otkriveno prisustvo stenica u našem hotelu. Apartman u kome su boravili ranije su zauzeli drugi gosti bez ikakvih pritužbi na stenice - navode iz hotela.

Geri je započeo mukotrpan proces suđenja sa agencijom.

(Kurir.rs/Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track