ROJEVI DRONOVA KAMIKAZA GERAN-2 NAPALI SKLADIŠTE NAFTE: Rusi noćas sa 3 bespilotne letelice Šahed pogodili ciljeve u Kropivnjickom
Foto: Printscreen Twitter

rat u Ukrajini

ROJEVI DRONOVA KAMIKAZA GERAN-2 NAPALI SKLADIŠTE NAFTE: Rusi noćas sa 3 bespilotne letelice Šahed pogodili ciljeve u Kropivnjickom

Planeta -

Ruska vojska je noćas izvela masivan napad dronovima kamikaza. Nekoliko iranskih kamikaza dronova pogodilo je skladište nafte u Kropivnjickom.

"Oko tri sata ujutru 3 Geran-2 Šaheda su odjednom napala skladište nafte u regionalnom centru“, napisao je šef Kirovogradske regionalne vojne uprave Andrej Rajkovič.

Kako se napominje na ciljeve je ispaljeno ukupno 26 udarnih dronova tipa Šahed-136/131. Napad dronovima kamikaza iranske proizvodnje izveden je sa severa, a pušteno je i nekoliko dronova iz južnog pravca - sa istočne obale Azovskog mora, prenosi Kanal24.

Ubrzo je načelnik Dnjepropetrovske oblasne državne uprave Sergej Lisak precizirao da je iznad regiona koji vodi oboreno 7 dronova. Ali jedan Šahed-136 je ipak pogodio metu.

Jedan od dronova danas je pogodio upravnu zgradu u Dnjepru, administrativnom centru Dnjepropetrovske oblasti, rekao je u Telegramu njen guverner Sergej Lisak i zapalio je. Vatra je ubrzo ugašena. Jedinice protivvazdušne odbrane oborile su sedam dronova iznad regiona, dodao je on.

Ukrajinski mediji su izvestili o eksplozijama u Sumskoj i Černigovskoj oblasti.

Komanda ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva saopštila je da su njene snage uništile 21 od 26 bespilotnih letelica iranske proizvodnje Šahed koje je lansirala Rusija, dok su kijevski zvaničnici rekli da su sistemi protivvazdušne odbrane eliminisali one koji su poslati iznad grada, bez prvih izveštaja o žrtvama ili uništenju.

Sirene za vazdušni napad su odzvanjale u Kijevu, okolnom regionu i većem delu istočne Ukrajine, a nebo se razvedravalo tek pred zoru.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track