MARIJA (16) UMRLA NAKON ŠTO JOJ JE TELEFON UPAO U KADU: Pričala s prijateljicom na mobilnom, a OVO JE IZAZVALO kratak spoj!
Foto: Printskrin/Facebook

nesreća u Italiji

MARIJA (16) UMRLA NAKON ŠTO JOJ JE TELEFON UPAO U KADU: Pričala s prijateljicom na mobilnom, a OVO JE IZAZVALO kratak spoj!

Planeta -

Šesnaestogodišnja Marija Antonijeta Kutiljo umrla je u Italiji nakon što je ispustila telefon u kadi dok je razgovarala sa prijateljicom.

Devojka je bila na telefonu kada je ispustila mobilni u vodu dok se kupala, a koji se u tom trenutku punio. Nesreća se dogodila u domu njenih roditelja u Montefalcioneu, Avelino.

Kako javljaju lokalni mediji, njeni roditelji nisu bili prisutni u kući kada je tinejdžerka stradala. U to vreme, hitnu pomoć je već pozvao Marijin prijatelj, koji se zabrinuo kada je poziv prekinut.

Po dolasku su otkrili da je umrla nakon kratkog spoja uređaja. Njeno telo je prebačeno u mrtvačnicu u Avelinu na obdukciju piše Dejli Mejl.

Marija Antonijeta Kutiljo
foto: Printskrin/Facebook

Slična nesreća dogodila se 2020. godine, kada je jedna školarka umrla u kupatilu nakon što joj je telefon za punjenje pao na grudi i skliznuo u vodu u Francuskoj.

I godinu dana ranije, 13-godišnju devojčicu u Amsterdamu udarila je struja kada je njen pametni telefon pao u kadu dok se punio. Tinejdžerkinu je majka je izvukla iz kade nakon što je otrčala do kupatila kada je čula vrisak. Bolničari su uspeli da probude onesvešćenu devojčicu, pre nego što su je odmah odvezli u bolnicu, gde je provela dva dana. U ovom slučaju, devojčica nije umrla, već je zbog incidenta ostala sa amnezijom i nije mogla da se seti trenutka kada je ispustila telefon u kadu.

Stručnjaci apeluju da ako se električni uređaji za domaćinstvo koriste u kupatilima, korisnici moraju biti svesni bezbednosnih opasnosti…

„Bez obzira na to, električni uređaji ili kablovi nikada ne bi trebalo da budu uključeni u blizini vode i nikada ne bi trebalo da budu u kontaktu sa vlažnim okruženjem“.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja