TROJICA ALBANACA POBEGLA U POBUNI U IMIGRACIONOM CENTRU U BRITANIJI: Policija objavila slike, sumnja se da su ozbiljni kriminalci
Foto: BEDFORDSHIRE POLICE

objavili slike

TROJICA ALBANACA POBEGLA U POBUNI U IMIGRACIONOM CENTRU U BRITANIJI: Policija objavila slike, sumnja se da su ozbiljni kriminalci

Planeta -

Trojice albanskih migranata pobegla su tokom pobune u imigracionom centru "Jarls Vud" iz britanskog grada Milton Ernesta u Bedfordširu, a vlasti su objavile njihove fotografije, prenosi Dejli mejl.

Albanci Arnold Lješaj (27), Ervin Morati (20) i Ljuftim Haljači (20), trojica su od 13 osoba koja su pobegla iz kruga imigracionog centra nakon pobune i svađe zbog pristupa teretani 28. aprila.

Policija je uhapsila desetoricu pod sumnjom da su bežali i pomagali prestupnicima, dok su trojica i dalje u bekstvu. Pet ljudi je brzo privedeno nakon pobune, dok su osmorica, od toga sedmorica Albanaca, uspela da pobegnu. Među tih osam mnogi su osuđeni narko dileri.

Pobunu je pokrenula grupa od oko 40 migranata, koji su u centru gde čekaju deportaciju, kada im nije dozvoljeno da koriste teretanu.

Albanci, Milton Ernest, Bedfordšir
foto: BEDFORDSHIRE POLICE

Policija i jedinica za taktički odgovor poslata je na lice mesta da povrati red nakon što su migranti koristeći opremu u teretani oštetili prostorije i krug centra.

Policija je apelovala da se begunci predaju, uz upozorenje da će svi koji im pomažu biti uhapšeni i izvedeni pred sud.

- Ovo je ozbiljno krivično delo i policija ga tako i tretira - navodi se u saopštenju.

Policija je zaplenila veliku količinu droge i gotovine u okviru istrage pobune i bekstva.

Većina migranata iz centra je posle pobune prebačena na drugu lokaciju.

(Kurir.rs / Srna)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track