MISTERIOZNA CRNA STENA PROBILA KROV I RIKOŠETIRALA PO KUĆI: Ukućane testirali da vide da li na njima ima TRAGOVA RADIJACIJE (FOTO)
Foto: Mikhail Turgiev / Sputnik / Profimedia, Facebook

haos usred noći

MISTERIOZNA CRNA STENA PROBILA KROV I RIKOŠETIRALA PO KUĆI: Ukućane testirali da vide da li na njima ima TRAGOVA RADIJACIJE (FOTO)

Planeta -

Metalni predmet za koji se veruje da je meteorit probio je krov porodične kuće u državi Nju Džerzi nakon čega je udario u pod i rikošetirao po sobi.

Porodica koja je vlasnik kuće našla je crni kamen veličine krompira koji je još bio topao.

- Niko nije povređen i nije bilo ozbiljne štete na kući - saopštila je policija gradića Hopevela.

Predmet je veličine 10 sa 15 centimetara i težak je skoro dva kilograma.

Suzi Kop, čija je porodica vlasnik kuće, rekla je da su prvobitno mislili da je u ponedeljak neko bacio kamen u spavaću sobu na spratu, ali su ubrzo shvatili da to nije slučaj. Porodica planira da se sastane sa astrofizičarem koji će dalje ispitati objekat.

- Mislimo da je to meteorit koji je prošao kroz krov, udario u pod koji je potpuno oštećen, a onda rikošetirao do plafona nakon čega je pao - rekla je Klop.

Navodi da je dodirnula neobičnu stenu koja je bila topla.

Nadležne službe su prema njenim rečima odmah došle da provere da li je kamen radioaktivan i da li na ukućanima eventualno ima tragova radijacije, ali su sve provere bile negativne.

(Kurir.rs/abcnews)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track