RUSKI HELIKOPTER MI-8 SRUŠIO SE NA GRANICI: Pre pada čuo se prasak, Rusi tvrde da se zapalio, Ukrajinci da je pogođen (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube

pad

RUSKI HELIKOPTER MI-8 SRUŠIO SE NA GRANICI: Pre pada čuo se prasak, Rusi tvrde da se zapalio, Ukrajinci da je pogođen (VIDEO)

Planeta -

Helikopter se srušio u ruskoj oblasti Brjanska koja se graniči sa Ukrajinom, prenela je novinska agencija TASS

Tom prilikom citiran je zvaničnik koji je rekao da "preliminarne informacije pokazuju da se motor helikoptera zapalio pre pada".

Kako se napominje helikopter se srušio u blizini stambene zgrade u Klinci. Pre pada čuo se prasak.

Državna novinska agencija TASS citirala je zvaničnika hitne službe koji je rekao da preliminarne informacije pokazuju da se motor helikoptera zapalio pre pada u blizini Klinca, koji je oko 40 kilometara (25 milja) od granice.

Međutim, na društvenim mrežama kruži i snimak sa drugačijim opisom pada helikoptera.

Naime, snimak objavljen na ruskom proratnom Telegram kanalu Vojennij Osvedomitel, koji ima oko pola miliona pratilaca, prikazuje helikopter visoko na nebu kako eksplodira, odbacuje se sa kursa, a zatim pada na zemlju u plamenu. U komentarima uz video, koje Rojters nije mogao odmah da proveri, navodi se da je letelica, transportni helikopter Mi-8 ruske proizvodnje, oboren projektilom.

"Trenutak kada je ruski helikopter Mi-8 pogođen raketom iznad Klinca u Brjanskoj oblasti", navodi se na Tviteru.

"Ruski helikopter Mi-8 srušio se iznad Klinca u Brjansku. Helikopter je možda pogođen protivvazdušnim projektilom", navodi se u drugom opisu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track