ZAPUCALI KAO KAUBOJI: Policija na jugu SAD ispalila 50 metaka u muškarca u kolima, pred očima njegove majke (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
Foto: Printscreen Daily Mail

čudom preživeo

ZAPUCALI KAO KAUBOJI: Policija na jugu SAD ispalila 50 metaka u muškarca u kolima, pred očima njegove majke (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Planeta -

Trevor Mulinak (29) iz Južne Karoline odlučio je da tuži policajce za "prekomernu upotrebu smrtonosne sile", pošto je preživeo incident u kome je pogođen vatrenim oružjem devet puta, koji se desio u maju 2021.

Mullnak, koji je ranije bio uhapšen zbog provale i nasilja u porodici, tvrdi da je patio od mentalnog poremećaja, dok policija tvrdi da je on doveo policajce u opasnost jer je izvukao sačmaricu.

On tvrdi da je sedeo u svom kamionetu i razgovarao sa svojom majkom kada je policija krenula na njih „u stilu kauboja iz filmova Džona Vejna“.

Šerifova kancelarija okruga Jork je međutim osporila njegove tvrdnje, navodeći da je „g. Mullinak policijske službenike doveo u opasnost tako što je izvukao sačmaricu".

Malinaks, koji živi u Rok Hilu u Južnoj Karolini, navodi u tužbi da su policajci izvukli oružje i pribegli upotrebi smrtonosne sile, odmah, bez pokušaja da smire situaciju.

Na snimku incidenta koji je snimila policijska kamera, vidi se Mulinak kako sedi unutar kamioneta, na zemljištu njegove porodice, do se njegova majka Tami Bison nalaui spred vozila, blizu prozora vozača.

Zatim se vide policajci kako izlaze iz policijskih vozila i viču: "Da vam vidimo ruke".

Nekoliko trenutaka kasnije počinju da pucaju na vozilo, razbijajući vetrobransko staklo dok je majka bežala da se skloni u obližnje žbunje. Nakon 50 ispaljenih hitaca se čuo njen vrisak.

Malinaks je priznao da je imao sačmaricu u kamionu, ali negira da ju je uperio u sebe ili u policiju. Umesto toga, podigao je ruke i postupio po nalogu, insistiraju njegovi advokati.

On je pogođen sa ukupno devet metaka, ali je preživeo i oporavio se u bolnici.

Malnaks je rekao novinarima da je imao mentalnu krizu i da se policija umešala pošto je razbio vrata svoje devojke nekoliko dana pre pucnjave.

Poziv je upućen šerifovom odeljenju sa zahtevom za proveru njegovog zdravlja. Tim zamenika otišao je na porodično imanje a na mesto događaja ih je uputio Malinaksov deda.

Trevor Mulinak
foto: Printscreen Daily Mail

„Pre nego što su stigli na imanje šerifovi zamenici su izvukli vatreno oružje i bili spremni da upucaju Mullnaksa i primene smrtonosnu silu pre nego što stupe u verbalni kontakt sa njim“, kaže se u tuižbi.

„Trevor je upravo bio u zaista mračnom raspoloženju“, rekao je njegov advokat novinarima, „i razmišljao je o samoubistvu.“

Šerif okruga Jork Kevin Tolson rekao je u izjavi da su njegovi ljudi oggovarajuće odgovorili na pretnju, kako su bili obučeni, i da je Mulinaks trebalo da se drugačije ponaša.

(Kurir.rs/Daily Mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track