OGROMNA VATRENA KUGLA NAPRAVILA LOM: Rusija poslala 21 dron na vojni silos, NASTALA PUSTOŠ! Kuće bez krovova, vrata i prozora
Foto: Printscreen

Hmeljnicki

OGROMNA VATRENA KUGLA NAPRAVILA LOM: Rusija poslala 21 dron na vojni silos, NASTALA PUSTOŠ! Kuće bez krovova, vrata i prozora

Planeta -

Ukrajinski grad Hmeljnicki potresla ogromna eksplozija nakon što je Rusija poslala 21 bespilotnu letelicu u vojni silos raketa izazvavši ogromnu vatrenu loptu u kojoj je „povređeno 30 ljudi“

Ukrajinski grad Hmeljnicki potresla je ogromna eksplozija nakon što je Rusija navodno poslala 21 bespilotnu letjelicu u vojni silos izazvavši ogromnu vatrenu kuglu u kojoj je na desetine povređeno.

Kako prenosi Dejli mejl, čini se da Vladimir Putin cilja na skladišta municije u zapadnoj Ukrajini.

Prema podacima Državne administracije u oblasti Hmeljnicki, samo dve žrtve su hospitalizovane od skoro 30 povređenih. Navodi se da su Rusi preko noći napali Ukrajinu dronovima Šahed. Upozorenje o vazdušnom napadu oglasilo se u 3:05 ujutro, a za sat vremena stanovnici su čuli jake eksplozije. Četiri drona pogodila su vojni objekat i izazvala eksploziju koja je oštetila obližnje stambene objekte, kao i druge zgrade. Još 17 dronova je oboreno od strane PVO.

Vojna uprava Hmeljnickog oblasti saopštila je:

„Danas je neprijatelj ponovo napao Hmeljnicki udarnim dronom, pogodivši jedan od kritičnih infrastrukturnih objekata u regionu, koji se nalazi izvan naselja. Međutim, do sada imamo 21 povređenu osobu. Dvojica su hospitalizovana, ostalima je ukazana lekarska pomoć i prebačeni su na ambulantno lečenje".

Jurij Ihnat, portparol Vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine, rekao je da nisu uništeni svi dronovi:

"17 od 21 bespilotne letelice su uništene. Postoje četiri pogotka u oblasti Hmeljnicki", rekoa je Ihnat i napomenuo da Rusija lansira dronove iz različitih pravaca.

Gradonačelnik Oleksandr Simčišin je potvrdio da je u napadu bilo skoro 30 povređenih:

„Stepen povreda je mali, uglavnom posekotine od razbijenog stakla i udarne rane od pada vrata, plafona itd. Nema opasnosti po živote ljudi.“

Jedan stanovnik sela Olešin, koji se nalazi nedaleko od mesta eksplozije, ispričao je da je rusko raketiranje bilo izuzetno razorno.

„Bilo je tako glasno. Imam bebu od 8 meseci, čak je skočila i na krevetac. Posle prve eksplozije svi smo se probudili i sišli u podrum. Odatle su se čule i 3-4 eksplozije. Bile su toliko jake da je pao gips iz podruma. Dete je drhtalo, plašilo se i plakalo na svaki zvuk. U našoj kući metalna ulazna vrata su bila presavijena skoro na pola. Prozor je potpuno izleteo. Ljudi u selu su bili u takvoj nevolji. Nekima su potpuno razneseni krovovi, balkoni i ulazna vrata", ispričao je svedok.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track